Kaapo Kakko iski ennätyksen rikki – Aleksander Barkov loukkaantui murskajaisissa

New York Rangersin Kaapo Kakko rikkoi vanhan ennätyksensä. Florida otti murskavoiton, mutta Aleksander Barkovin ottelu jäi kesken.

Kaapo Kakko syötti Filip Chytilin maalin. Kuva:  Danny Wild / Reuters

Sunrise

New York Rangersin Kaapo Kakko rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä NHL:ssä.

Kakko syötti avauserässä Filip Chytilin maalin, kun hän pelasi kiekon laidan kautta tshekkihyökkääjälle keskialueelle.

Chytil pinkoi hyökkäykseen Alexis Lafrenieren kanssa ja ampui itse 1–0:aan.

Rangers voitti ottelun Lafrenieren jatkoaikamaalilla 5–4.

Kakko on kuluneella kaudella tehnyt 50 ottelussa pelinumeronsa 24 verran pisteitä (9+15).

Aiempi ennätys, 10+13, syntyi 66 ottelussa hänen tulokaskaudellaan 2019–20.

Florida Panthers löylytti Tampa Bayta. Kuva:  Sam Navarro / Reuters

Barkov loukkaantui

Viime viikolla NHL:n tähdistötapahtumaa isännöineen Florida Panthersin kotiareenassa palattiin arkeen murskajaisilla.

Panthers voitti osavaltion toisen joukkueen Tampa Bay Lightningin lukemin 7–1.

Avauserä meni kotijoukkueelle vain 1–0, vaikka molemmilla olisi ollut paikat useampaankin maaliin.

Toisessa erässä Panthers karkasi sitten 4–1-johtoon ja päätöserässä pikatahtia viiden maalin päähän.

Tähdistöottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Matthew Tkachuk paukutti viisi (2+3) pistettä ja päälle teholukeman +5. Hän teki loppulukemat ajassa 54.23.

Carter Verhaeghe teki kaksi ja syötti kaksi.

Floridan suomalaisista Eetu Luostarinen ohjasi toisen erän lopulla Brandon Montourin viivakudista kauden 11. maalinsa.

Voiton hinta Floridalle oli sikäli kova, että joukkueen kapteenin Aleksander Barkovin ottelu jäi kesken. Barkov blokkasi toisessa erässä Mihail Sergatshevin ja loukkasi kättään.

Panthersin päävalmentaja Paul Maurice kertoi kuitenkin ottelun jälkeen, että Barkovin vamman ei pitäisi olla vakava. Lisätietoja saadaan tiistaina, jolloin Barkov ei välttämättä harjoittele.

Florida–Tampa Bay 7-1 FLA: Luostarinen 1+0

Philadelphia–NY Islanders 1-2

NY Rangers–Calgary 5-4 ja NYR: Kakko 0+1

New Jersey–Vancouver 5-4 ja

Dallas–Anaheim DAL: Hintz 1+0