Kaksi karua sulamista: vasta NHL-historian kuudes kerta, kun näin kävi – Jesse Puljujärvi syötti alkutahdit

Florida ja New York Rangers kyykkäsivät päätöserissä.

Blues tuli päätöserässä niin kovaa päälle, että Spencer Knightiltä lähti maskikin päästä. Kuva:  Sam Navarro-USA TODAY Sports/Reuters

Vancouver

Kun Florida Panthers pelasi viime viikolla ilman Aleksander Barkovia, se tyrmättiin täysin avauserässä: Dallas Stars meni 4–0-johtoon. Florida kiri tuolloin maalin päähän mutta hävisi lopulta maalein 4–6.

Nyt Barkov oli sivussa ottelusta St. Louisia vastaan. Ottelun alkoi täysin päinvastaisesti, sillä nyt Panthers jyräsi avauserässä 3–0-johtoon ja vei peliä mielin määrin.

Lopputulos oli kuitenkin lähes sama: tappio – tällä kertaa jatkoajalla.

St. Louis teki kolmannessa erässä kolme maalia ja nousi 1–4-tappioasemasta tasoihin. Ottelun ratkaisi jatkoajalla läpiajosta nuottipaitojen Jordan Kyrou.

Floridan suomalaisista Eetu Luostarinen pelasi ykkösketjun laidalla ja syötti Aaron Ekbladin avausmaalin. Anton Lundell vei toisessa erässä Floridan 4–1-johtoon alivoimalla.

Barkovin poissaolon syyksi kerrottiin viime viikon tapaan sairastuminen, joka ei ole koronavirusta. Hän pelasi välissä kolmessa ottelussa tehoin 1+3.

Myös Edmonton käänsi kolmen maalin tappioaseman voitoksi.

Oilers lähti päätöserään Madison Square Gardenissa nollilta mutta nousi 4–3-voittoon.

Jesse Puljujärvi pelasi Rangersin alivoimanelikon keskeltä kiekon näppärästi Evan Bouchardille, joka laukoi 1–3-kavennuksen samalla hetkellä, kun Oilersin ylivoima loppui. Bouchard osui vajaat kolme minuuttia myöhemmin uudelleen ajassa 47.32.

Dylan Holloway tasoitti uran ensimmäisellä NHL-maalillaan ja Leon Draisaitl ratkaisi pelin ylivoimalla pari minuuttia ennen päätössummeria.

Kyseessä on vasta NHL-historian kuudes pelipäivä, jolloin nähdään kaksi kolmannen erän nousua kolmen maalin tappioasemasta voittoon.

• NY Rangers–Edmonton 3–4 EDM: Puljujärvi 0+1

• Carolina–Calgary 3–2 CAR: Kotkaniemi 0+1

• Florida–St. Louis 4–5 ja FLA: Lundell 1+0, Luostarinen 0+1

• New Jersey–Washington 5–1 NJD: Haula 0+1

• Pittsburgh–Toronto 1–4

• NY Islanders–Philadelphia 5–2

• Colorado–Dallas 4–1 COL: Rantanen 0+1, Lehkonen 0+1 DAL: Heiskanen 0+1