Käsittämätön päätös kuumensi tunteita Manchesterin derbyssä – ManU juhli

Manchester United kaatoi Cityn maalein 2–1 ja nousi pisteen päähän sarjataulukossa.

Bruno Fernandes laukoi ManU:n 1–1-tasoitusmaalin. Kuva:  Oli SCARFF / AFP

Jalkapallon Englannin Valioliigassa nähtiin lauantaina kuuma Manchesterin paikallisottelu, jossa United nousi ahdingosta 2–1-voittoon erotuomarin avustuksella.

Maalittoman avausjakson jälkeen City siirtyi johtoon tunnin pelin jälkeen, kun vaihtopelaaja Jack Grealish puski lähietäisyydeltä pallon verkkoon Kevin De Bruynen loistavasta syötöstä.

ManU:n tasoitus syntyi erikoisten vaiheiden jälkeen 78. minuutilla. Casemiro lähetti pystysyötön kohti Marcus Rashfordia, joka oli selvässä paitsioasemassa.

Rashford juoksi pallon vieressä pitkän pätkän, mutta ei koskenut siihen. Niinpä pallo päätyi Bruno Fernandesille, joka laukoi tasoituksen ohi maalivahti Edersonin.

Avustava erotuomari nosti kuitenkin lipun paitsion merkiksi, koska hän katsoi Rashfordin vaikuttaneen peliin paitsioasemassa, vaikkei koskenutkaan palloon.

Videotarkistus muutti kuitenkin tuomion, mikä oli melkoinen yllätys. Rashford juoksi aivan kiinni pallossa suojaten sitä ja vaikeuttaen siten Cityn pelaajien pääsyn palloon. Maali olisi sääntöjen mukaan pitänyt hylätä.

– Rashford vaikuttaa maalivahdin toimintaan paljon. En voi ymmärtää, kuka VAR-kopissa istuu ja katsoo, ettei hänellä ollut merkitystä tähän tilanteeseen. Käsittämätöntä, näin isossa ottelussa, Viaplayn asiantuntija, entinen huippuvahti Jussi Jääskeläinen linjasi studiossa.

City ei ollut vielä toipunut takaiskusta, kun verkko heilui uudestaan. Vaihtopelaaja Alejandro Garnacho löysi kovalla syötöllä maalin edestä Rashfordin, joka iski kauden kahdeksannen maalinsa. Maalien välissä kului vain neljä minuuttia.

Voiton ansiosta ManU nousi pisteen päähän sarjakakkosena olevasta Citystä. Kärjessä Arsenal on kuuden pisteen karkumatkalla yhden ottelun vähemmän pelanneena.