Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kiehunta Viestikoekeskuksen uutisoinnin ympärillä jatkuu – nyt kritiikkiä saa Helsingin Sanomien päätoimittaja

Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja Minna Holopainen jättää määräajaksi tehtävänsä. Syynä on se, että hän haluaa julkisesti arvostella Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen toimintaa Viestikoekeskus-oikeudenkäynnin yhteydessä.

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen valittiin uudelle kaudelle Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtajakski viime maaliskuussa.. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja ja STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen on ilmoittanut jäävänsä loppukaudeksi sivuun yhdistyksen puheenjohtajan tehtävästä.

Hän kertoo päätöksestään yhdistyksen jäsenille antamassaan tiedotteessa.

Siinä Minna Holopainen toteaa, että aikoo kommentoida päätoimittajavastuun toteutumista Viestikoekeskus-oikeudenkäynnissä, eikä siksi voi jatkaa tehtävässä.

– Jään oma-aloitteisesti sivuun PTY:n puheenjohtajan tehtävästä, koska aion kommentoida päätoimittajavastuun toteutumista Viestikoekeskus-oikeudenkäyntiin liittyen, Holopainen toteaa.

– Oma näkemykseni on, että puheenjohtajan asemassa minun ei kuulu puuttua julkisuudessa yhdistyksen jäsenten journalistisiin ratkaisuihin, hän jatkaa.

Minna Holopainen ei aio edustaa yhdistystä kautensa aikana eikä myöskään osallistua johtokunnan kokouksiin.

Näin Holopainen on julkaissut asiaan liittyen useita twiittejä tänään.

Hän muistuttaa, että päätoimittajan on kannettava vastuu lehtensä julkaisupäätöksistä. Holopaisen mielestä Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen olisi Viestikeskus-juttua koskevissa poliisikuulusteluissa pitänyt avoimesti kertoa vastaavansa jutun julkaisusta.

Kolmelle Helsingin Sanomien toimittajalle vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia lehden joulukuussa 2017 julkaiseman jutun takia. He kiistävät syytteet.

Niemi oli esitutkinnassa epäiltynä rikoksesta, mutta ei saanut syytettä. Syyttäjä ei löytänyt näyttöä siitä, että Niemi olisi tiennyt artikkelista ennen sen julkaisua. Sittemmin puolustuksen todistaja on kertonut, että Niemi on tiennyt artikkelista ennakkoon.

Holopaisen tilalla Päätoimittajien yhdistystä johtaa varapuheenjohtaja Jouni Kemppainen.

Vuonna 1972 perustettu Päätoimittajien yhdistys on uutismedioiden päätoimittajien yhdysside, joka edistää jäsentensä osaamista, yleissivistystä ja ammatillisia toimintaedellytyksiä. Yhdistykseen kuuluu päätoimittajia, pääkirjoitustoimittajia ja toimituspäälliköitä sekä vastaavissa tehtävissä toimivia journalisteja.

Yhdistyksessä on 207 jäsentä.

Päivitämme uutista.

Viisi vuotta sitten Helsingin Sanomissa julkaistiin salaisiin asiakirjoihin perustuva juttu sotilastiedustelua tekevästä Viestikoekeskuksesta. Jutusta ärähti itse presidenttikin. Nyt kolme HS:n toimittajaa on oikeudessa syytettynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Aiheesta aiemmin:

HS:n entinen toimituspäällikkö kertoi kuulustelussa, että myös päätoimittaja sai tiedon Viestikoekeskus-jutusta ennen julkaisua

Puolustus vetoaa HS:n Viestikoekeskus-jutussa tasavallan presidentin lausuntoon – tietoturva-asiantuntija: jutussa ei ollut mitään uutta

Helsingin Sanomat hyllytti selvitysten ajaksi toimittajan, jonka epäillään vuotaneen tietoja puolustusvoimille

Todistaja: Helsingin Sanomien toimittaja paljasti toimitukselta salaa Puolustusvoimille, että lehdellä on hallussaan erittäin salaisia papereita