Koripallo | Korihait piinasi kuuden voiton putkessa liitävää Seagullsia

Karhu Basket loisti Korisliigan Pohjanmaan kärkipelissä.

Jeffrey Carroll (vas.) oli Seagullsin paras pistemies vierasottelussa Korihaita vastaan. Carroll ja kuvassa oleva KTP:n Juho-Matti Henttonen kohtasivat 18. marraskuuta. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Miesten Korisliigan jumbojoukkue Uudenkaupungin Korihait piinasi kotipelissään Helsinki Seagullsia, mutta Seagullsin kuudes peräkkäinen voitto ja Korihaiden viides peräkkäinen tappio kirjattiin luvuin 90–83.

Korihait johti ensimmäisen jakson ja roikkui tasalukemissa vielä neljännen jakson alkuminuuteilla. Seagulls hoiteli kuitenkin loppupelin ja kasvatti johtonsa suurimmillaan 12 pisteeseen.

Jeffrey Carroll pääsi Seagullsin tehomieheksi 17 pisteellä. Lopussa loukkaantunut Bojan Šarčević teki saman verran Korihaille.

Kauhajoen Karhu Basket nappasi komean kotivoiton, kun se päihitti liigan kärkiotteluna pelatussa Pohjanmaan paikalliskamppailussa Lapuan Kobrat selvästi 95–61.

Kärkipelistä ei tullut jännitysottelua yli 2 000 hengen katsomon edessä. Jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa kahminut Karhu Basket otti ensiminuuttien jälkeen ohjat. Se voitti ensimmäisen neljänneksen kymmenellä pisteellä, ja toisen neljänneksen lopulla ero kasvoi jo 27 pisteeseen.

Toisella puoliskolla peli tasoittui, mutta jännitekin katosi, kun Kobrat ei saanut kiriä aikaan.

”Hävisimme viimeksi Kobrille, joten lataus oli sen myötä kova. Keskityimme nyt oikeisiin asioihin, eikä menetyksiä ja huonoja heittoja tullut. Siitä se voitto rakentui”, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Daniel Dolenc nousi Karhu Basketin tehomieheksi 20 pisteellä. Denzel Livingston teki Kobrille 17 pistettä.

Tampereen Pyrintö kohensi asemaansa sarjataulukon peräpäässä, kun se otti Joensuun Kataja Basketista kotivoiton 106–83.

Pyrintö karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä 18 pisteen johtoon ja piti etunsa koko pelin. Kataja nousi kolmannella jaksolla pisteen päähän, mutta Pyrintö pohjusti voittonsa vietyään seuraavat kuusi minuuttia 21–3.

Ike Smith nosti Pyrinnölle 22 pistettä. Katajasta Lamonte Turner pussitti 27 pistettä.

BC Nokia nappasi vasta kauden toisen kotivoittonsa, kun se otti Salon Vilppaasta jatkoaikavoiton 103–101.

Neljä edellistä peliään voittanut Vilpas ei johtanut Nokialla neljän jakson aikana kertaakaan. BC Nokia sen sijaan repäisi jo ensimmäisellä neljänneksellä 16 pisteen johdon.

Vilpas nousi jatkoajalle hurjalla heitolla, kun Quentin Goodin kiskaisi summerin soidessa puolesta kentästä kolmosen levyn kautta koriin.

BC Nokia oli lähellä hukata voittonsa myös jatkoajalla, kun Vilpas nousi viimeisen puolentoista minuutin aikana seitsemän pisteen päästä tasoihin. Tuon jälkeen isäntien voittopisteet heitti Perrion Callandret vapaaheitoilla.

Malik Benlevi oli BC Nokian tehokkain 27 pisteellä. Goodin heitti Vilppaalle pisteen enemmän.

Kotkassa pelattiin tasainen Kymenlaakson paikallispeli, jossa KTP-Basket voitti toistamiseen tällä kaudella Kouvot, nyt lukemin 99–95.

Tasaisessa pelissä ero ei kasvanut missään vaiheessa kuutta pistettä isommaksi. Peli oli tasoissa vielä viimeiselläkin minuutilla, kunnes KTP nousi voittoon 35 pistettä rohmunneen Brandon Slyn johdolla. Vasta kauden toisen vierastappion kärsineestä Kouvoista Deshon Taylor keräsi 30 pistettä.