Koripallo | Lauri Markkasen vire jälleen kohdallaan: ”Ei ole mitään väliä, kuka heittää”

Utah Jazz katkaisi viiden ottelun tappioputkensa ottamalla revanssin Los Angeles Clippersistä.

Lauri Markkanen auttoi 23 pisteellään Utah Jazzia katkaisemaan tappiosarjansa koripallon NBA:ssa.

Jazz käänsi viiden tappion rupeamansa voitokkaaksi illaksi kotiottelussa Los Angeles Clippersiä vastaan. Viime viikolla kalifornialaisjoukkueelle hävinnyt Utah otti revanssin pistein 125–112.

”Pelaamme nyt omantyylistämme koripalloa. Ei ole mitään väliä, kuka heittää, kunhan pallot menevät sisään”, Markkanen sanoi NBA:n verkkosivuilla.

Kotiareenallaan Salt Lake Cityssä Jazz olikin tehokas, sillä se onnistui heitoissaan 54,9 prosentin tarkkuudella. Kolmen pisteen viivan takaakin upposi enemmän kuin neljä heittoa kymmenestä.

Markkanen näytti mallia, sillä hän teki ottelun alussa joukkueensa 12 pisteestä peräti 10. Markkanen onnistui pelitilanneheitoissaan seitsemästi 11 yrityksellä.

Kolmen pisteen heittoja hän yritti seitsemän kertaa ja onnistui neljästi. Kaikki Markkasen viisi vapaaheittoa menivät koriin.

Markkasen yhdeksästä levypallosta kahdeksan tuli puolustuspäässä, ja koriin johtaneita syöttöjä kertyi kaksi.

Alkukaudesta NBA:n länsilohkoa johtanut Jazz on nyt lohkossaan seitsemäntenä, kun koossa on 13 voittoa ja 11 tappiota.

Jazzin peliä on viime ajat rasittanut pelinjohtaja Mike Conleyn polvivamma. Vasemman polvensa loukannut Conley on ollut sivussa jo kohta kaksi viikkoa, mutta Jazzin mukaan hänen paluunsa lähenee.

Hänen isänsä, Mike Conley senior voitti kolmiloikan olympiakultaa vuonna 1992 Barcelonassa ja MM-kultaa vuonna 1993 Stuttgartissa.

Jazz peluutti avainmiehiään urakalla Clippers-ottelussa, ja Markkasellekin kertyi peliaikaa 36 minuuttia ja 21 sekuntia. Jordan Clarkson pelasi lähes 40 minuuttia ja Kelly Olonyk yli 36 minuuttia.

Ottelun tehokkain oli Clarkson 33 pisteellään. Vierasjoukkueen tehokkain oli täksi kaudeksi Clippersiin siirtynyt pelintekijä John Wall 26 pisteellään.

Utah jatkaa kautta varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa, kun se saa vieraakseen itälohkon nelosen Indiana Pacersin.