Koripallo | Seagulls kellisti lopussa Karhu Basketin

Seagulls käänsi kotipelin Kauhajoen Karhu Basketia vastaan voitokseen 91–85.

Kauhajoen Severi Kaukiainen ja Seagullsin Lassi Nikkarinen (oik.) kamppailivat pallosta perjantaina. Kuva:  Emmi Korhonen / Lehtikuva

Helsinki Seagulls otti miesten Korisliigassa makean kirivoiton, kun se käänsi kotipelin Kauhajoen Karhu Basketia vastaan voitokseen 91–85.

Karhu Basket hallitsi peliä ja johti parhaimmillaan 12 pisteellä. Puolustavan mestarin peli alkoi kuitenkin sakata loppuminuuteilla. Niinpä Seagulls meni nelisen minuuttia ennen loppua vihdoin edelle ja karkasi voittoon asti.

”Olimme ensimmäisellä puoliskolla jäljessä etenkin levypalloissa, joita annoimme liikaa vastustajalle. Toisella puoliskolla olimme tuossa vähän tarkempia ja myös pallollisen miehen puolustus onnistui paremmin. Pitää olla ylpeä sitä, miten joukkue hoiti lopulta voiton”, kehaisi Seagullsin valmentaja Jussi Laakso.

Okko Järvi nousi Seagullsin tehomieheksi heitettyään vanhaa joukkuettaan vastaan 22 pistettä. Daniel Dolenc oli Karhu Basketin tehokkain 18 pisteellä.

KTP-Basket kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun Lahti Basketball haki Kotkasta vierasvoiton 102–84. KTP johti vain ensimmäisillä minuuteilla, joiden jälkeen Lahti otti ohjat. Vierasjohto kasvoi suurimmillaan loppunumeroissa 18 pisteeseen.

Michael Ertel nousi voittajien tehomieheksi 33 pisteellä. Heikosti kaukaa kotikoreihin osuneesta KTP:stä Roydell Brown teki 25 pistettä.

Uudenkaupungin Korihait avasi kauden voittosaldonsa, kun se yllätti Kouvot Kouvolassa 90–81-tuloksella. Korihait johti pitkään, mutta tasainen peli kääntyi vierasvoitoksi vasta lopussa, kun Korihait nykäisi viimeisen kaksiminuuttisen 7–0.

Korihaiden voiton pohjustivat takamiehet Trey Niemi ja Bojan Sarcevic 20 pisteen saaliilla. Myös Kouvojen tehomies Deshon Taylor pussitti 20 pistettä.