SM-liigassa pelattiin lauantaina tuhti kierros.

Ilves hävisi neljättä kertaa putkeen. Kuva:  Jukka Ritola / Aamulehti

• KalPa–JYP 6–3 (2–1, 3–2, 1–0)

• SaiPa–Pelicans 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

• Ässät–HPK 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)

• KooKoo–Kärpät x–x (2–1, x–x, x–x)

SM-liigan kärkijoukkueisiin lukeutuva Ilves on kriisissä. Tupsukorvat hävisivät lauantaina kotikaukalossaan Jukureille lukemin 1–3. Tappio oli tamperelaisille neljäs putkeen. Neljään viime peliin Ilves on tehnyt vain kolme maalia.

Nokia-areenan kotiyleisö vihelsi omilleen tuoreimman tappion jälkeen.

Perjantaina seurahistoriansa pisimpään maalittomaan putkeen venyneen Ilveksen maalinteko-ongelmat olivat läsnä myös Jukureita vastaan.

Ilves avasi ottelun maalihanat toisen erän jälkimmäisellä kympillä Matias Mäntykiven osumalla, mutta johtoasema kesti vain 14 sekuntia.

Jukurien nuorisotykki Niko Huuhtanen tykitti mikkeliläiset tasoihin ja venytti maaliputkensa jo viiteen otteluun.

Jukurien toisen erän lopun pukukoppimaali jäi ottelun voittomaaliksi, kun Ilves ei onnistunut päätöserässä maalinteossa. Voittomaali merkataan Jesper Piitulaisen nimiin.

Pekka Jormakka kaunisteli ottelun viimeisen maalin viimeisellä kympillä.

Neljän ottelun tappioputken myötä Ilves on valunut sarjataulukossa neljänneksi. Takana olevat hengittävät jo tupsukorvien niskaan, sillä esimerkiksi seitsemäntenä oleva TPS on vain viiden pisteen päässä Ilveksestä.

Jukureille voitto oli sen sijaan huipputärkeä. Se on sarjassa 11. sijalla ja ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on viisi pistettä.

Raumalla kotijoukkue Lukko pieksi turkulaisvieraitaan maalein 6–3.

Lukko ratkoi voiton jo avauserässä karkaamalla 4–1-johtoon. Joukkueen tehomiehenä hääri 1+2 kirjauttanut Anrei Hakulinen.

Peräkkäisinä päivinä toisensa kohtaavat KalPa ja JYP jatkoivat perjantaisella kaavalla eli löysällä puolustamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä.

KalPa meni kuitenkin menojaan toisessa erässä ja voitti lopulta 6–3. Kuopiolaisten tulitusta johti puolustaja Lasse Lappalainen tehoillaan 1+2.

Neljännen peräkkäisen tappion myötä JYPin toiveet pudotuspeleistä alkavat karata. Joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä ja pudotuspeliviiva on karannut jo 12 pisteen päähän, kun pelaamatta on 12 ottelua.

Kovavireisen Porin Ässien lento puolestaan katkesi ainakin hetkellisesti ottelussa HPK:ta vastaan.

HPK haki Isomäeltä 4–1-voiton, mikä oli sille kolmas putkeen. HPK on löytänyt vireensä kreivin aikaan, sillä se on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Ässien nuori tykki Lenni Hämeenaho iski ottelussa todella näyttävän osuman jalkojensa välistä, mutta osuma hylättiin, koska Hämeenaho oli saanut kiekon rikottuaan HPK:n puolustusta vain tovi ennen maalia.

Tasainen ottelu ratkesi vasta lopussa, kun HPK:n Michael Joly laukoi 3–1-maalin ajassa 57.20.

Pelicans painoi sarjajumbo SaiPan yhä syvemmälle maahan lauantaisella 0–3-vierasryöstöllään. Joukkueet kohtasivat myös perjantaina. Tuolloin pelikaanit hurjastelivat kotikaukalossaan 7–2-voiton.

Lappeenrantalaiset olivat kotikaukalossaan lähes koko ottelun askeleen tai kaksi jäljessä vieraitaan. Lauantain tappio oli SaiPalle jo kymmenes peräkkäinen.