Kylian Mbappélla painajais­mainen ottelu – kaikki meni pieleen

PSG:n valmentajan mukaan Mbappé otettiin vaihtoon varotoimenpiteenä.

Kylian Mbappé sai iskun jalkaansa keskiviikkoillan ottelussa. Kuva:  Sylvain Thomas / AFP

Paris Saint-Germain voitti keskiviikkoiltana Ranskan liigan ottelussa Montpellierin vieraskentällä maalein 3–1. Ottelussa huomio kiinnittyi kuitenkin supertähti Kylian Mbappéen, jolla käytännössä kaikki meni pieleen.

Ottelua oli pelattu vain reilut kuusi minuuttia, kun PSG:n toppari Sergio Ramos revittiin paidasta nurmenpintaan Montpellierin rangaistusalueella.

Mbappé laukoi rangaistuspotkun, mutta Montpellierin maalivahti Benjamin Lecomte torjui. Tilanne tarkistettiin videolta, ja Mbappé sai uuden mahdollisuuden, sillä Lecomten molemmat jalat olivat irti maaliviivasta kentän puolella, kun laukaus lähti.

Mbappé laukoi uusitun rangaistuspotkun tolppaan ja vielä tolpasta kimmonneen pallon yli maalin.

Mbappén iltapuhteen epäonni ei päättynyt rangaistuspotkuihin. Hän loukkaantui vielä ensimmäisen puoliajan aikana ja otettiin vaihtoon.

PSG:n päävalmentajan Christophe Galtierin mukaan Mbappé ja myös loukkaantunut Ramos otettiin vaihtoon varmuuden vuoksi tiukan otteluohjelman takia. PSG pelaa viisi ottelua 4. helmikuuta ja 19. helmikuuta välisenä aikana.

Galtierin mukaan Mbappé sai iskun polvensa taakse.

– Onko kyse ruhjevammasta vai verenpurkaumasta? Emme vielä tiedä, Galtier totesi ottelun jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Kummankaan loukkaantuminen ei vaikuta kovinkaan vakavalta.

Kaikki ottelun maalit tehtiin toisella puoliajalla. PSG:n maaleista vastasivat Fabián Ruiz, Lionel Messi ja vain 16-vuotias Warren Zaïre-Emery. Monpellierin maalin laukoi Arnaud Nordin.