Lauri Markkasen Utahilta ihmenousu hallitsevaa mestaria vastaan, suomalaistähti jäi yllättävästi sivuun vain hetki ennen peliä

Lauri Markkanen ei pelannut, kun Utah yllätti Golden Staten.

Utahin Jordan Clarkson oli joukkueensa paras pistemies. Hän heitti 22 pistettä. Kuva:  Chris Nicoll / Reuters

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz voitti sarjan hallitsevan mestarijoukkueen Golden State Warriorsin pistein 124–123. Utah joutui otteluun ilman alkukauden parasta tehopelaajaansa Lauri Markkasta, joka oli sivussa sairastumisen vuoksi.

Markkasen poissaolosta tiedotettiin vain pari tuntia ennen ottelua.

Markkasen lisäksi Utahilta puuttui jalkavammaa poteva Mike Conley.

Kahden neljänneksen jälkeen Golden State johti ottelua kolmella pisteellä, mutta kolmannen neljänneksen aikana Utah karkasi yhdeksän pisteen johtoon.

Päätösneljänneksellä Golden State nousi tasoihin ja kävi johdossa, mutta lopulta Utah puristi yhden pisteen erolla voittoon. Päätösneljänneksen Golden State vei pistein 32–24.

Utah oli vielä 13 sekuntia ennen loppua neljä pistettä tappiolla, mutta nousi vielä ihmeellisellä tavalla voittoon. Voittokorin donkkasi 1,5 sekuntia ennen peliajan loppua Simone Fontecchio.

Utahin tehokkain pelaaja oli Jordan Clarkson, joka upotti 22 pistettä. Clarkson lisäksi viihtyi joukkueensa pelaajista parketilla pisimmän ajan, lähes 37 ja puoli minuuttia.

Golden Staten tehokkain oli Jordan Poole 36 pisteellä. Hän kellotti peliaikaa lähes 37 minuuttia.

Utah kohtaa seuraavaksi lauantaiaamuna Suomen aikaa Minnesota Timberwolvesin.