Liverpoolin tuska syvenee – taas rökäletappio!

Liverpoolin kriisi syvenee. Manchester Unitedin tähtipelaaja hölmöily itselleen punaisen kortin.

Liverpoolin voitoton alkuvuosi sai jatkoa. Kuva:  CHRIS RADBURN / Reuters

Suurseura Liverpoolin kriisi syvenee. Punapaidat kärsivät ruman 0–3-tappion vieraskentällä putoamista vastaan taistelevaa Wolverhamptonia vastaan.

Wolves loi luun Jürgen Kloppin miehistön kurkkuun jo ottelun alussa. Reds-toppari Joel Matipin oma maali ja Craig Dawsonin osuma siivittivät isännät 2–0-johtoon jo avausvartin aikana.

3–0-loppulukemat niittasi Ruben Neves toisella jaksolla.

Ruma tappio tarkoitti sitä, että Liverpoolin voittotili tämän vuoden sarjapeleissä on yhä avaamatta. Liverpool voitti Leicesterin joulukuun lopussa ja on sittemmin pelannut neljä voitotonta ottelua peräjälkeen. Sarjapelien välissä tuli myös lähtö FA Cupista, kun ”Pool” hävisi viime viikonloppuna Brightonille.

Tappion myötä Liverpool jatkaa sarjassa 10. sijalla. Matkaa Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille on jo 10 pistettä.

Wolves puolestaan nousi voitolla 15. sijalle, mutta ero putoamisviivaan on vain kaksi pistettä.

Old Traffordilla Manchester United näytti marssivan rutiinivoittoon Crystal Palacesta. Se johti puoliajalla 2–0 Bruno Fernandesin ja Marcus Rashfordin maaleilla.

Toisen jakson puolivälin torikokous muutti kuitenkin ottelun kuvan. Vieraiden Jeffrey Schlupp tönäisi Unitedin Antonya halpamaisesti sivurajan tuntumassa, jonka seurauksen brassilaituri lensi vaarallisen näköisesti kentän reunaan.

Keltaisen kortin saaneen Schluppin temppua seurasi torikokous, jonka päätteeksi ManUn keskikenttätähti Casemiro lensi suihkuun.

VAR-tuomari huomasi brassikeskikentän tarttuneen Palacen Will Hughesia kurkusta.

Kuva:  PHIL NOBLE / Reuters

Kuusi minuuttia ulosajon jälkeen Schlupp toi Palacen maalin päähän kulmapotkusta. Kova paine ei kuitenkaan tuottanut enää tasoitusmaalia, vaan United vei täydet pisteet ja vankisti asemaansa kärkinelikossa.

Kierroksen muissa otteluissa Leicester haki arvokkaat vieraspisteet 4–2-voitolla Aston Villasta. Brentford pöllytti jumbojoukkue Southamptonia kotinurmellaan 3–0 ja Brighton voitti Bournemouthin 1–0.

Päivän aiemmassa pelissä sarjakärki Arsenal koki yllätystappion Liverpoolin kaupungin toisen kriisijoukkueen Evertonin vieraana. ”Toffees” voitti ottelun 1–0.