Lukko pitää TPS:ää pilkkanaan – HPK antoi shokkihoitoa Ässille

SM-liigassa pelataan lauantaina tuhti kierros.

• KalPa–JYP x–x (2–1, x–x, x–x)

• SaiPa–Pelicans x–x (0–1, x–x, x–x)

• Ässät–HPK x–x (0–2, x–x, x–x)

• KooKoo–Kärpät alkaa kello 18.30

SM-liigan kello 17 alkaneiden otteluiden avauserissä nähtiin messevä määrä maaleja, yhteensä 11 kappaletta.

Lukko johtaa TPS:ää avauserän jälkeen lukemin 4–1, KalPa JYPiä 2–1, Pelicans SaiPaa 1–0 ja HPK Ässiä 2–0. Viideltä alkaneista kamppailuista ainoastaan Jukurien ja Ilveksen vääntö on maalittomassa tasatilanteessa.

Raumalla kotijoukkue Lukko nöyryytti turkulaisvieraitaan.

TPS:n Topias Haapanen avasi maalihanat ajassa 08.56 rangaistuslaukauksella. Tämän jälkeen tulostaululla ilakoi ainoastaan kotijoukkue.

Lukko iski avauserään peräti neljä maalia. Maalit syntyivät alle kahdeksaan minuuttiin.

Neljä eri Lukko-pelaajaa teki kaksi tehopistettä ensimmäisellä 20-minuuttisella. Josh Kestner (1+1), Thomas Gregoire (1+1), Anrei Hakulinen (1+1) ja Julius Mattila (0+2) juhlivat kahden pisteen erää.

Ruma kylvetys sai TPS-fanit haukkomaan henkeään Twitterissä.

– Jo on taas tarpomista. Kyllä on saatana surullista katseltavaa, yksi harmitteli.

– Loistava erä. Tulkaa pois sieltä, siellä on peli käynnissä, toinen heitti.

Peräkkäisinä päivinä toisensa kohtaavat KalPa ja JYP vaikuttavat avauserän perusteella jatkavan perjantaisella kaavalla eli löysällä puolustamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä.

JYPin Kyle Platzer vei hurrikaanipaidat johtoon ajassa 04.40, mutta jyväskyläläisten johto kesti ainoastaan 54 sekuntia.

Oliver Kapanen tasoitti kamppailun savolaisyleisön iloksi, ja erän puolivälin jälkeen Kasper Simontaival vei kilpirinnat johtoon. Simontaipaleen maalia tutkittiin pitkä tovi videolta ja varmistettiin, ettei Simontaival potkaissut kiekkoa maaliin. Loppujen lopuksi tuomaristo osoitti kiekkoa keskelle maalin merkiksi.

KalPa oli terävä avauserässä ja tulitti 12 laukausta kohti JYPin maalia vierailijoiden viittä toimitusta vastaan.

Porissa kotijoukkue Ässät ei saanut ihanteellista alkua kamppailulle, kun vierasjoukkue HPK heilutti maaliverkkoa jo avausminuutilla.

Matti Järvinen laukoi illan avausosuman maalinedustalta, jonne hän oli ässäpuolustukselta unohtunut.

HPK sytytti punalampun toistamiseen erän jälkimmäisellä kympillä, kun Petteri Nurmi tulitti ylivoimalla kiekon maaliin.

Toisen osuman jälkeen Ässien päävalmentaja Karri Kivi pyysi aikalisän. HPK oli avauserässä selvästi valmiimpi ja vahvempi osapuoli.