Lukko pitää TPS:ää pilkkanaan – KalPa ja JYP jälleen maalitalkoissa

SM-liigassa pelataan lauantaina tuhti kierros.

• KalPa–JYP x–x (2–1, 3–2, x–x)

• SaiPa–Pelicans x–x (0–1, x–x, x–x)

• Ässät–HPK x–x (0–2, 1–0, x–x)

• KooKoo–Kärpät x–x (x–x, x–x, x–x)

SM-liigan kello 17 alkaneiden otteluiden avauserissä nähtiin messevä määrä maaleja, yhteensä 11 kappaletta.

Tilanne SM-liigan runkosarjassa kiristyy kiristymistään. Pudotuspeliviivan alapuolella olevien joukkueiden tilanne käy tukalaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän HPK:n hyvän vireen myötä.

Raumalla kotijoukkue Lukko nöyryyttää turkulaisvieraitaan. Lukko johtaa avauserän osumillaan ottelua 4–1. Kamppailun toinen erä oli maaliton.

TPS:n Topias Haapanen avasi maalihanat ajassa 08.56 rangaistuslaukauksella. Tämän jälkeen tulostaululla ilakoi ainoastaan kotijoukkue.

Lukko iski avauserään peräti neljä maalia. Maalit syntyivät alle kahdeksaan minuuttiin.

Neljä eri Lukko-pelaajaa teki kaksi tehopistettä ensimmäisellä 20-minuuttisella. Josh Kestner (1+1), Thomas Gregoire (1+1), Anrei Hakulinen (1+1) ja Julius Mattila (0+2) juhlivat kahden pisteen erää.

Ruma kylvetys sai TPS-fanit haukkomaan henkeään Twitterissä.

– Jo on taas tarpomista. Kyllä on saatana surullista katseltavaa, yksi harmitteli.

– Loistava erä. Tulkaa pois sieltä, siellä on peli käynnissä, toinen heitti.

Peräkkäisinä päivinä toisensa kohtaavat KalPa ja JYP jatkavat perjantaisella kaavalla eli löysällä puolustamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä.

Kahden erän jälkeen tilanne on kotijoukkue KalPan eduksi 5–3. JYP tuli toisessa erässä tasoihin 2–2:een Kyle Platzerin illan toisella maalilla, mutta tämän jälkeen JYP suli totaalisesti KalPan käsittelyssä.

KalPa tykitti toiseen erään kaksi maalia ja karkasi jo kolmen maalin johtoon. JYP iski pistetaistelun kannalta tärkeän 3–5-kavennuksen ylivoimalla aivan erän lopussa.

Jyväskylässä varmasti jännitetään Ässät–HPK-ottelun tulosta. HPK on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, ja Kerhon kolmen pisteen voitolla ja JYPin tappiolla kaksikon välinen ero venyisi jo 12 pisteeseen.

JYP on hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

Porissa kotijoukkue Ässät sisuuntui tappiollisen avauserän jälkeen toiselle 20-minuuttiselle.

HPK johti avauserän jälkeen kahdella maalilla, mutta toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1–2 vierailijoiden eduksi. Ässien kavennuksesta toisen erän toisella minuutilla vastasi Aleksi Laakso voimakkaalla lyöntilaukauksella vastakiekkoon. Maali oli Laakson kauden ensimmäinen ja ensimmäinen patapaidassa.

Ässien nuori tykki Lenni Hämeenaho iski todella näyttävän osuman jalkojensa välistä, mutta osuma hylättiin, koska Hämeenaho oli saanut kiekon rikottuaan HPK:n puolustusta vain tovi ennen maalia.

Avauserässä HPK iski kaksi maalia. Matti Järvinen laukoi illan avausosuman maalinedustalta, jonne hän oli ässäpuolustukselta unohtunut. HPK sytytti punalampun toistamiseen erän jälkimmäisellä kympillä, kun Petteri Nurmi tulitti ylivoimalla kiekon maaliin.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi pyysi avauserässä aikalisän HPK:n toisen osuman jälkeen. HPK oli avauserässä selvästi valmiimpi ja vahvempi osapuoli.