Marko Anttila huippuiskussa! HIFK:n tuska jatkuu SM-liigassa

SM-liigan keskiviikon ohjelmassa oli neljä ottelua.

Marko Anttila iski Kärpille kaksi maalia keskiviikkona. Kuva:  Ville Honkonen

KalPa–HIFK 2–1 ja.

Ässät–Kärpät 3–5

KooKoo–Pelicans 1–3

Sport–HPK 2–4

Jääkiekon SM-liigan häntäpäähän valahtaneen HIFK:n synkkä alkukausi sai jatkoa, kun helsinkiläisjoukkue hävisi KalPalle vieraissa jatkoajan jälkeen lukemin 1–2.

Kotijoukkue siirtyi johtoon kolmannen erän alussa 20-vuotiaan Kasper Simontaipaleen maalilla, mutta ruotsalaispuolustaja Johan Motin laukoi petopaidoille arvokkaan tasoituksen tovia myöhemmin.

Jatkoajalla toinen 20-vuotias hyökkääjä Juuso Mäenpää käänsi maalinedustalta voittomaalin HIFK:n pelatessa alivoimalla.

HIFK on voittanut vain kolme yhdeksästä pelaamastaan ottelusta. Se on liigan sarjataulukossa sijalla 13.

Porissa vierasjoukkue Kärpät vei täyden pistepotin lukemin 5–3. Toisessa erässä Marko Anttila vei Kärpät jo 3–1-karkumatkalle, mutta Ässät nousi kolmannessa erässä vielä tasoihin ennen kuin Teemu Turusen ylivoimaosuma käänsi vaakakupin taas Kärppien suuntaan.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Anttila karkasi Ässien puolustukselta ja viimeisteli loppulukemat tyylikkäällä harhautuksella.

Kärpät oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan mutta paranteli asemiaan sarjataulukossa nyt seitsemänneksi.

Pelicans vei pisteet Kouvolasta lukemin 3–1. Vierasjoukkueen voittomaalista vastasi Sakke Hämäläinen kolmannen erän alussa.

HPK voitti Vaasassa Sportin lukemin 4–2. Ratkaisun hetket nähtiin toisen erän lopulla, kun konkaripakki Juuso Hietanen ja -hyökkääjä Steve Moses iskivät molemmat erän kahden viimeisen minuutin aikana ja veivät HPK:n 3–2-johtoon. Mosesin voittomaali syntyi erän viimeisellä sekunnilla.