Mielenosoittajat häiritsivät miesten kisaa – Pärmäkoski ja Niskanen taipuivat niukasti palkintopallilta

Lillehammerissa kilpailtiin tänään 20 kilometrin matkoilla.

IS seurasi hiihtopäivän tapahtumia. Kuva:  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hiihdon maailmancupin viikonloppu Lillehammerissa huipentui sunnuntaina 20 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailuihin.

Naisten kilpailussa voiton vei Ruotsin Frida Karlsson ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja maannaistaan Ebba Anderssonia.

Lopussa sitkeästi kärkikolmikon kantaan yrittäneet Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen jäivät niukalla erolla neljänneksi ja viidenneksi.

Muista suomalaisista pitkään kärkijoukossa roikkunut Anne Kyllönen oli 18:s ja Katri Lylynperä 22:s. Nuori Hilla Niemelä oli 37:s ja Eveliina Piippo oli 41:s.

Miesten kilpailu oli todellinen massahiihto, jossa valtava kärkijoukko pysyi kasassa aivan loppuun saakka. Voittoon hiihti Norjan Pål Golberg ennen maanmiehiään Sjur Rötheä ja Martin Löwström Nyengetiä.

Suomalaisista joukkokirissä paras oli Remi Lindholm, joka sijoittui 15:nneksi. Perttu Hyvärinen oli 18:s. Lauri Lepistö sijoittui 29:nneksi, Markus Vuorela oli 36:s, Arsi Ruuskanen 44:s ja Juuso Haarala 60:s.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella nähtiin dramaattinen tilanne, kun ilmeisesti Norjan öljypolitiikkaa vastaan protestoinut mielenosoittajajoukko istui hiihtäjien eteen. Tilanteessa vältyttiin kuitenkin isommilta kolhuilta, ja hiihtäjät pääsivät jatkamaan matkaansa kisan pahemmin häiriintymättä ennen kuin mielenosoittajat siirrettiin pois ladulta.

IS:n seuranta kisoista aukenee alle.