MM-jalkapallo | Etelä-Korea voitti Portugalin ja on nousemassa jatkoon, Uruguaylle tulossa pettymys – HS seuraa MM-kisapäivää

MM-kisojen alkulohkot saadaan pakettiin perjantaina.

Uruguayn Giorgian De Arrascaeta (10) laukoi Uruguaylle kisojen ensimmäiset maalit ottelussa Ghanaa vastaan. Kuva:  Albert Gea / Reuters

Ghana ja Uruguay pelaavat tapojensa mukaisesti dramaattista ottelua jalkapallon MM-kisojen H-lohkon päätöskamppailussa.

Uruguay siirtyi johtoon Giorgian De Arrascaetan osumalla puskemalla Luis Suárezin laukoman ja Lawrence Ati-Zigin osittain torjuman pallon sisään maaliviivalta.

Avausmaali syntyi 26. minuutilla. De Arrascaeta lisäsi Uruguayn johdon 2–0:een komean kuvion päätteeksi jo kuusi minuuttia myöhemmin.

Maalit olivat Uruguaylle kisojen ensimmäiset.

Ghanalla oli loistava tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, kun Uruguayn maalivahti Sergio Rochet kaatoi Mohammed Kudusin ja aiheutti Ghanalle rangaistuspotkun.

Rochet kuitenkin torjui André Ayewin sanalla sanoen surkean yrityksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Uruguay iski ensimmäisen maalinsa.

Uruguayn maalivahti Sergio Rochet kaatoi Ghanan Mohammed Kudusin ja aiheutti Ghanalle rangaistuspotkun. Rochet torjui André Ayewin yrityksen. Kuva:  ALBERT GEA / Reuters

Ghana hakee ottelussa hyvitystä 12 vuoden takaiselle vääryydelle.

Maat kohtasivat vuonna 2010 Etelä-Afrikassa pelattujen MM-kisojen puolivälierissä. Jatkoajan lopulla Luis Suárez torjui käsillään Dominic Adiyiahin yrityksen ja sai punaisen kortin. Ghanalle tarjoutui loistava paikka ratkaista rangaistuspotkusta.

Asamoah Gyan laukoi kuitenkin ylärimaan. Peli eteni lopulta rangaistuspotkukilpailuun, jonka Uruguay voitti. Se eteni välieriin, Ghanaa odotti kotimatka.

Ghanalla on ennen ottelua kolme pistettä ja Uruguaylla yksi, joten Ghana varmistaa jatkopaikan tasapelilläkin.

Etelä-Korea voitti lohkon toisessa ottelussa Portugalin 2–1 ja nousi kiinni jatkopaikkaan erotuomarin antamalla lisäajalla.

Jatkopaikkansa jo ennen päätöskierrosta varmistanut Portugali siirtyi johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen Ricardo Hortan osumalla.

Kim Young-gwon tasoitti 27. minuutilla ja Hwang Hee-chan teki johtomaalin lisäajan alussa.

G-lohko paketoidaan kello 21. Jatkopaikkansa jo varmistanut Brasilia kohtaa Kamerunin. Lohkon toisesta jatkopaikasta kisaavat Sveitsi ja Serbia.

HS seuraa MM-kisapäivän tapahtumia kentällä ja sen ulkopuolella tässä jutussa. Seuranta löytyy jutun alaosasta.