MM-jalkapallo | Messi ennusti maalinsa synty­tavan vain minuutti ennen laukausta

Messi kertoi Meksiko-ottelussa joukkuetoverilleen, mihin haluaisi pallon maalintekoa varten. Hetkeä myöhemmin verkko heilui.

Lionel Messi hyppäsi Angel Di Marian syliin maalinsa jälkeen. Juhlintaan yhtyi myös Lautaro Martinez. Kuva:  Xu Zijian / Zuma

Argentiina otti elintärkeän voiton jalkapallon MM-kisoissa lauantaina, kun se kaatoi Meksikon lukemin 2–0. Sunnuntaina ottelun voittomaalista saatiin lisätietoa, joka kertoo maailman parhaana pidetyn Lionel Messin pelinlukukyvystä paljon.

Argentiina hallitsi ottelua alusta saakka, mutta tiiviisti puolustanut Meksiko sai pidettyä argentiinalaiset varsin helposti poissa maalintekopaikoilta etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Argentiinan ote tiukkeni, ja pallonhallinta siirtyi metri metriltä lähemmäs Meksikon maalia. Maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt.

Reilun tunnin pelin jälkeen Messi meni vaihtamaan muutaman sanan joukkuetoverinsa Angel Di Marian kanssa. Noin minuuttia myöhemmin pallo oli Meksikon maalissa ja Messi Di Marian sylissä juhlimassa osumaa.

Mitä tapahtui?

”Juttelimme minuutti ennen maalia. Hän sanoi, että vastustaja putoaa alas rangaistusalueen sisälle, joten tilaa on puolustuslinjan edessä. Hän neuvoi, että yrittäisin löytää hänet siitä”, Di Maria kertoo keskustelustaan Messin kanssa The Guardianin mukaan.

”Odotin tilanteen aukeamista, ja syötin hänelle. Se oli surkea syöttö, mutta hän löytää aina ratkaisun kaikkeen ja laukoi upean maalin.”

Messin haltuunotto Di Marian pomppivaan syöttöön oli täydellinen, samaten vasemman jalan laukaus, joka lähetti pallon aivan tolpan juureen.

Argentiina tarrasi voittoon, eikä enää irrottanut. Enzo Fernández sinetöi loppulukemat upealla laukauksella 87. minuutilla.

Argentiina oli ottelussa selkä seinä vastaan hävittyään yllättäen Saudi-Arabialle turnauksen avausottelussaan lukemin 1–2. Messi myönsi, että otteluun valmistautuminen ei ollut joukkueelle henkisesti helppoa.

”Ensimmäinen puoliaika oli todella vaikea, ja teimme asioita liian hätäisesti. Emme löytäneet tilaa, koska Meksiko sulkeutui ennennäkemättömällä tavalla. Toisella puoliajalla löysimme pelimme ja saimme maalin, joka muuttaa aina tilannetta”, Messi kertasi.

”Toivottavasti pystymme olemaan rauhallisempia seuraavassa ottelussa ja löytämään lopulta tavan, jolla olemme pelanneet jo pitkään. Tämä joukkue on näyttänyt olevansa valmis taistelemaan. Kun olemme yhtenäisiä, pystymme hienoihin asioihin.”