Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nettihaastetta yrittänyt Archie, 12, kuoli Britanniassa – perheen suuri suru: ”Hän taisteli loppuun asti”

Britanniassa nettihaasteessa vakavan aivovamman saanut ja myöhemmin aivokuolleeksi todettu 12-vuotias Archie Battersbee on kuollut, hänen äitinsä Hollie Dance ilmoittaa pitkän oikeustaiston jälkeen.

Archie menehtyi lauantaina kaksi tuntia sen jälkeen, kun hänet oli irrotettu elintoimintoja ylläpitävistä laitteista.

– Niin kaunis pieni poika. Hän taisteli loppuun asti, Dance totesi sairaalan ulkopuolella.

Britanniaa kuohuttanut tapaus ja siihen liittynyt pitkä oikeustaistelu tulivat aiemmin tällä viikolla päätökseensä, kun Dance ilmoitti perheen luopuvan oikeustaistostaan pojan pitämiseksi elintoimintoja ylläpitävissä laitteissa.

Perhe kertoi päätöksestään myöhään keskiviikkona Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) ilmoitettua, ettei se ota tapausta käsiteltäväksi. Dance kuvaili päätöstä ”sydäntäsärkeväksi uutiseksi”.

– Tämä oli viimeinen piste, eikö vain? Jälleen kerran maamme petti 12-vuotiaan lapsen, hän sanoi tuolloin.

Vielä EIT:n päätöksen jälkeen perhe yritti saada oikeusteitse pojan siirretyksi saattohoitoon rauhalliseen ympäristöön, jossa laitteet tällöin olisi kytketty pois päältä.

– Nyt meidän täytyy taistella sen puolesta, että saamme hänet pois sairaalasta, jotta hän voi nukkua pois arvokkaasti saattohoidossa, Dance sanoo.

– Haluan hänet täältä (sairaalasta) pois niin nopeasti kuin suinkin mahdollista ja viedä hänet rauhalliseen saattohoitokotiin, jotta voimme sanoa hyvästit ja viettää aikaa perheenä ilman meteliä ja sekamelskaa.

Brittiläinen vetoomustuomioistuin kuitenkin päätti, että poikaa ei pidä siirtää Lontoon kuninkaallisesta sairaalasta, jossa häntä oli hoidettu.

Aivokuolleksi julistetun Archie Battersbeen vanhemmat, äiti Hollie Dance ja isä Paul Battersbee, kävivät viikkojen ajan oikeutta poikansa pitämiseksi elintoimintoja ylläpitävissä laitteissa. AOP

Nettihaaste

Tunnepitoinen tapaus sai alkunsa huhtikuussa, kun Dance löysi poikansa tajuttomana kotoaan.

Dance uskoo pojan ottaneen osaa nettihaasteeseen, josta nuorten vanhempia on varoitettu. Äidin mukaan pojan pään ympärillä oli löytöhetkellä jonkinlainen kiristysside.

Pojalla todettiin vakava aivovamma ja hänet julistettiin aivokuolleeksi, mutta perhe on tästä huolimatta vastustanut jyrkästi elintoimintoja ylläpitävien laitteiden kytkemistä pois päältä.

Poika on ollut hoidettavana Lontoon kuninkaallisessa sairaalassa, jonka lääkärien mielestä hoidon jatkamiselle ei ole perusteita. Tästä käynnistyi viikkoja kestänyt perheen epätoivoinen oikeustaisto, joka on kuohuttanut koko Britanniaa.

Aiemmin tällä viikolla Britannian korkein oikeus antoi jo lääkäreille luvan lopettaa pojan hoito, sillä sen mukaan mahdollisuuksia merkitykselliselle toipumiselle ei ole.

Battersbee oli määrä irrottaa laitteista keskiviikkona kello 11 paikallista aikaa Lontoon kuninkaallisessa sairaalassa, mutta pojan perhe päätti tuolloin vedota Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Sairaala ilmoitti tämän jälkeen odottavansa EIT:n päätöstä.

– Teemme perheen kanssa töitä valmistautuessamme lopettamaan hoidon, mutta emme muuta Archien hoitoa ennen kuin nämä merkittävät lainopilliset asiat saadaan ratkaistuiksi, sairaalan edustaja Alistair Chesser kertoi tuolloin.

Ulkomaille hoitoon?

Pojan vanhemmat ovat myös kertoneet halustaan siirtää tämä ulkomaille hoidettavaksi, mutta EIT:n keskiviikkoisen päätöksen jälkeen perhe näyttää luopuneen ajatuksesta. Dancen mukaan Archielle oli tarjottu hoitopaikkaa Italiasta ja Japanista.

– Mikäli tämä maa ei hoida tai ole halukas häntä hoitamaan, mitä haittaa on sallia hänen siirtämisen toiseen maahan? Dance kummasteli asiaa aiemmin.

Mediassa tiuhaan esiintynyt äiti on käyttänyt tunnepitoisia ja ajoittain yliampuvia ilmauksia. Hän on muun muassa syyttänyt lontoolaissairaalan pyrkivän teloittamaan hänen poikansa.

– Aion jatkaa taistelua aivan katkeraan loppuun asti. Tähänkö tämä maa on menossa, että sallimme lasten teloituksen vain siksi, että he ovat vammaisia? hän totesi.

Perhe ilmoitti jo aiemmin, että mikäli EIT:n päätös ei ole heidän haluamansa, he toivovat tämän jälkeen voivansa siirtää Archien saattohoitoon meluisasta sairaalaympäristöstä.

Aiemmin perhe kertoi, että sairaala ei ole tähän suostunut, minkä vuoksi perhe aikoo nyt hakea lupaa oikeusteitse.

– Tuomioistuimet ovat keskittyneet arvokkuus-sanaan. Mitä arvokasta on kuolla kiireisessä sairaalahuoneessa, joka on täynnä melua ja jonka avoimesta ovesta ihmiset kulkevat jatkuvalla syötöllä sisään ja ulos, kun Archie voisi olla oravien ja luonnon ympäröimänä rauhallisessa puutarhassa, kun laitteet irrotetaan? Dance kysyy.

– Tämä sairaala sanoi tylysti ei.

Sairaalan mukaan Archie on aivokuollut eikä tällä ole mahdollisuuksia toipua. EPA/AOP