NHL:n sensaatiojoukkue palasi voittajaksi – Miro Heiskanen loisti tehokkaimpana suomalaisena

Miro Heiskasen Dallas taipui silti Winnipegille.

Dallas Starsin retropaidat hivelivät silmää. Kuva:  Jerome Miron / Reuters

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devils vei voiton maalein 3–1 vieraillessaan Buffalo Sabresin luona.

New Jerseyn Erik Haulalle kirjattiin syöttöpiste ottelun avausmaalista, jonka laukoi Jack Hughes. Haula vietti ensimmäisessä erässä myös kaksiminuuttisen jäähyaitiossa, syynä pelin viivyttäminen.

Henri Jokiharju nappasi niin ikään syöttöpisteen joukkueensa ainokaisesta maalista. Maalin tekijäksi merkittiin Victor Olofsson.

Tampa Bay Lightningin ja St. Louis Bluesin kohtaaminen päättyi floridalaisten kotivoittoon 5–2. Ottelun ainoan suomalaisen, St. Louisin Niko Mikkolan ainoaksi merkinnäksi jäi kaksiminuuttinen koukkaamisesta.

Dallas Starsin Miro Heiskanen nappasi kotikaukalossa kaksi syöttöpistettä Winnipeg Jetsiä vastaan. Peli päättyi jatkoajan jälkeen Winnipegin 5–4 voittoon.

Dallasin muut suomalaiset jäivät tällä kertaa ilman pisteitä, samoin kuin Winnipegin Saku Mäenalanen.

Toisaalla Detroit Red Wings otti yhteen Arizona Coyotesin kanssa. Isäntäjoukkue nappasi voittolaukausten jälkeen niukan 4–3-voiton vieraistaan. Sekä Detroitissa pelaava Olli Määttä että Arizonan riveissä oleva Juuso Välimäki jäivät molemmat tällä kertaa ilman pelipisteitä.

Joonas Korpisalo päästi Columbus Blue Jacketsien maalilla sisään kolme New York Islandersien maalia. Peli päättyi 3–2 NY Islandersien hyväksi.

Vegas Golden Knightsin ja Seattle Krakenin kohtaaminen päättyi vierasjoukkue Seattlen 4–2 voittoon.

Kierroksen aiemmin päättyneissä peleissä Rasmus Ristolaisen Philadelphia Flyers hävisi kotikaukalossaan 1–4 Pittsburgh Penguinsille. Ristolainen jäi ottelussa ilman pisteitä.

Philadelphian ainoaksi jääneen maalin teki Kevin Hayes vasta kolmannessa erässä.

Joel Armian Montreal Canadiens puolestaan otti 3–2 vierasvoiton Chicago Blackhawksista. Myös Armia jäi ilman pisteitä. Peli päättyi voittomaalikilpailussa Montrealin eduksi, kun Chicagon Patrick Kane epäonnistui omalla vuorollaan kiekon iskemisessä maaliin.

Kotikentällään pelannut Anaheim Ducks sai kunnon rökityksen Lassi Thomsonin Ottawa Senatorsilta häviämällä 1–5. Myös Thomson jäi pisteittä päivän pelissä.

Ottawa hallitsi peliä aivan viimeisille minuuteille saakka. Anaheim onnistui ainoaksi jääneessä maalissaan vasta kolmannen erän kahdeksannellatoista minuutilla, kun Max Jones onnistui iskemään kiekon Ottawan verkkoon.

Vieraissa pelannut Toronto Maple Leafs otti 4–3 voiton Minnesota Wildista.