Nuoret Leijonat avasi MM-turnauksen vahvasti – Latvia kaatui näytöstyyliin

Nuoret Leijonat otti komean voiton Latviasta.

Joakim Kemell kuritti Latviaa. Kuva:  Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Edmonton, Kanada

Nuoret Leijonat avasi alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnauksensa komealla voitolla Latviasta.

Suomi oli ottelussa kokonaisuudessaan suvereeni. Alkukankeuden jälkeen Suomi osoitti, miksi se on yksi turnauksen suursuosikeista.

Kamppailussa molemmat joukkueet kävivät yllättävän kuumana ja nähtiin useita nokkapokkia ja ylimääräistä tönimistä.

Suomen maalit jakautuivat joukkueen ykköstykkien kesken, mutta onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Myös alemmat hyökkäysketjut saivat pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä.

Ottelun alku oli Suomelta varovainen, mutta peli vapautui ensimmäisen erän puolessa välissä avausmaalin jälkeen. Joakim Kemell iski Suomen 1–0 johtoon ennen erän puoltaväliä.

Kemell iski myös Suomen toisen osuman noin kaksi ja puoli minuuttia edellisestä. Suomi karkasi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, ja Roni Hirvonen tarjoili kiekon Kemellille avopaikkaan.

Suomi sai unelma-alun myös toiseen erään, kun Latvialle tuomittiin jäähy reilun minuutin pelin jälkeen. Brad Lambert kuritti vastustajaa ylivoimalla komealla yläkulmalaukauksella.

Suomen johto kasvoi erän lopulla lukuihin 4–0, kun Hirvonen iski Suomen joukkueen illan toisen ylivoimaosuman. Hirvonen nappasi samalla kolmannen tehopisteensä.

Kolmas erä alkoi Latvian kannalta iloisissa merkeissä, kun joukkue onnistui kaventamaan pelin lukuihin 1–4 ylivoimallaan. Latvialaispelaajan laukaus otti kimmokkeen heittäytyvästä suomalaispakista ja ohitti Leevi Meriläisen.

Latvia sai toisen ylivoiman heti maalin perään, mutta sen Nuoret Leijonat kesti. Aatu Räty ja Kasper Puutio kaunistelivat ottelun loppulukemat 6–1:een.

Suomi saa turnauksen seuraavassa ottelussaan torstaina astetta kovemman vastustajana, kun leijonaryhmä kohtaa Slovakian avausottelussaan kaataneen Tshekin.