Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nyt ei ole värien kanssa himmailtu – Pirkanmaalle nousee ”poikkeuksellinen” asuinalue

Pirkkalaan rakentuu värikkäitä kerrostaloja, kytkettyjä lamellikerrostaloja ja Townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja. Soukonlahden asuinalue herättää huomiota värikkäillä uudisrakennuksillaan.

Soukonlahdelle Pirkkalaan rakentuu ensimmäisenä tämä värikäs, muurimainen kerrostalo. Kuva:  Pajala Länsi-Suomi oy

Uudisrakentaminenko aina harmaata ja tylsää?

Pirkkalaan, Turrin ja Pyhäjärventien väliselle alueelle rakennetaan uutta asuinaluetta, Soukonlahtea, joka yllättää värikkäällä ulkonäöllään.

Asuinalueesta on tulossa koti noin tuhannelle asukkaalle.

Pirkkala kertoo sivuillaan, että alueelle on tulossa kytkettyjä lamellikerrostaloja, yksittäisiä kerrostaloja sekä Townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja.

Asiasta uutisoineen Aamulehden mukaan alueen arkkitehtuuri on räikeää.

Lehden haastatteleman kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläisen mukaan kunnan arkkitehti Santeri Kortelahti halusi luoda alueelle oman identiteetin värien avulla.

Aamulehden mukaan alueesta muodostuu värimaailmaltaan poikkeuksellinen ja muotokieleltään rikas ja moni-ilmeinen. Pientalojen pintamateriaalit ja niiden värit ovat vapaasti valittavissa, mutta vierekkäisiä taloja ei saa tehdä samoilla suunnitelmilla.

Alue rakentuu noin kahden kilometrin päähän Pirkkalan keskustasta. Havainnekuva Soukonlahden alueesta. Kuva:  SANTERI KORTELAHTI

Alue sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Pirkkalan keskustasta. Alue rakentuu neljästä erimuotoisesta ja -korkuisesta asuinrakennusten korttelista.

Uusi asuinalue on värikäs. Alue rakentuu neljästä erimuotoisesta ja -korkuisesta asuinrakennusten korttelista. Kuva:  PAJALA LÄNSI-SUOMI OY

Pirkkala kertoo sivuillaan, että uuden alueen pääkadusta tulee Soukonlahdenkaari. Alueen keskelle tulee Linnapiha-niminen aukiomainen pihakatu. Uudet rakennukset sijoittuvat muurimaisesti Linnanpihan ympärille.

Parhaillaan Soukonlahdelle rakennetaan kunnallistekniikkaa. Asuinalueen on määrä valmistua vuonna 2025.