Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oliiviöljy olikin kiellettyä ainetta – isku Helvetin enkeleiden tiloihin

Helvetin Enkeleiden jäsenet lähettivät postitse Espanjasta Suomeen dopingaineita pakattuna oliiviöljypulloihin.

Syyttäjän mukaan kuusi miestä ja yksi nainen yrittivät yhdessä ja yksissä tuumin tuoda ainetta laittomasti Suomeen. Ainakin osa heistä kuuluu Helvetin Enkeleihin Suomessa ja Espanjassa.

Kyse on testosteronista ja anabolisista steroideista ja dopingaineista, jotka oli tarkoitus lähettää yhden miehistä kotiin Tampereelle. Sieltä aineet oli tarkoitus luovuttaa edelleen muutamalla muulle syytetylle.

Aineita olisi voitu levittää suurelle määrälle ihmisiä. Maahantuonti ja levitys jäivät yritykseksi, kun Espanjan viranomaiset takavarikoivat tammikuussa 2022 Suomeen osoitetun postilähetyksen.

Helmikuussa Espanjan poliisi teki näyttävän iskun Helvetin Enkeleiden Málagan kerhotiloihin. Yhteisoperaatio toteutettiin Suomen Keskusrikospoliisin pyynnöstä liittyen törkeän dopingrikoksen tutkintaan.

Esitutkinnan jälkeen asia siirtyi syksyn aikana käräjäoikeuteen, joka antoi asiasta tuomion 4. lokakuuta.

Espanjan viranomaiset ottivat alkuvuodesta Helvetin Enkeleiden kerhotiloista kiinni moottoripyöräkerhon suomalaisen sihteerin. Espanjan poliisi

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoo, että Suomeen yritettiin tuoda kyseisiä dopingaineita. Oikeus ei kuitenkaan pidä kaikkia osallisia tekijäkumppaneina, eli yhtä lailla vastuullisina tekoon.

Riidatonta on, että yksi espanjalainen ja yksi suomalainen mies lähettivät ”oliiviöljyn” Suomeen. Yhden syytetyn kotoa Suomesta löytyi laitteita ja tarvikkeita, joita voidaan käyttää dopingaineiden käsittelyssä ja pakkaamisessa.

Käräjäoikeuden mukaan dopingrikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi neljä miestä törkeästä dopingrikoksesta vankeuteen vuodeksi ja 8 kuukaudeksi. Nainen tuomittiin samasta rikoksesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kaksi miestä oikeus tuomitsi avunannosta törkeään dopingrikokseen. Toisen rangaistus on 10 kuukautta ehdollista vankeutta. Toinen avunannosta tuomittu sai kuusi kuukautta vankeutta, joka sovitetaan 180 tunnilla yhdyskuntapalvelua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.