Ott Tänak murskaavaan voittoon – toinen WRC-kuski jäi yli 11 minuutin päähän!

Ott Tänak oli Virossa ylivoimainen.

Ott Tänak dominoi rallikilpailua Virossa. Kuva:  Hannu Rainamo / Lehtikuva

Virolaistähti Ott Tänakin valmistautuminen Ruotsin MM-ralliin sujui mutkitta, kun M-Sport Fordin ykköskuski kiihdytteli lauantaina Otepään talvirallin voittoon.

Rally1-autollaan valtavasta kalustoedusta kotikulmillaan nauttinut Tänak voitti rallin 2 minuutin ja 44 sekunnin erolla.

Toinen kilpailuun Rally1-autolla osallistunut kilpailija ei pysynyt lainkaan Tänakin vauhdissa. MM-sarjaa kiertävä kreikkalainen Jourdan Serderidis, 59, hävisi Tänakille yli 11 minuuttia.

Voitto oli Tänakin ensimmäinen Fordin ralliautolla viiteen vuoteen.

Tänakin osallistuminen ralliin ei ole niin yllättävää kuin ensin kuulostaisi. Kansallisissa ralleissa autoja ajattamalla WRC-tallit pystyvät kiertämään MM-sarjan kiristyneitä testirajoituksia.

M-Sportin Ford saikin testattua kahdeksan erikoiskokeen rallissa ajokkiaan lumioloissa huomattavasti kilpakumppaneitaan paremmin. Hyundai lähetti Kuopion SM-ralliin Esapekka Lapin ja Toyota Takamoto Katsutan.

Molemmat Kuopiossa kurvailleet WRC-kuskit ajoivat kilpailussa ulos. Lappi menetti ulosajoon ylivoimaisen johtonsa.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Ruotsin rallilla. Kauden avauskisan Monte Carlossa voitti Sebastien Ogier. Kalle Rovanperä sijoittui toiseksi ja hänen suurimmaksi haastajakseen MM-taistossa povattu Tänak viidenneksi.