Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Palkkasotku | Helsingin palkkasotku ei hellitä: Taas tuhannet saivat väärän palkan

Syyskuun lopussa palkoissa oli tuhansia virheitä, ja 66 palkkaa oli jäänyt kokonaan maksamatta.

Helsingin kaupungintalo. Kuva:  Outi Neuvonen / HS

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat jatkuvat yhä: tuhansien ihmisten palkoissa on edelleen virheitä. Syyskuun lopussa palkkoja oli jäänyt vielä maksamatta yli 3 600 kertaa. Palkka oli kokonaan jäänyt saamatta yli 66 tapauksessa. Lisäksi noin 1 200 kertaa palkkoja oli maksettu liikaa.

Määrää voi pitää korkeana, sillä kesäkuussa palkoissa oli Helsingin kaupungin laskujen mukaan 1976 virhettä. Syyskuussa palkka taas jäi kaupungin mukaan kokonaan maksamatta 97 työntekijän kohdalla. Tuolloin kaupungilla oli tarkastamattomia yhteydenottoja reilusti yli 7 000.

Kaupungin mukaan kokonaan maksamatta jääneet palkat maksetaan yleensä kahden arkipäivän sisällä yhteydenotosta. Muiden virheiden korjaamisessa kestää pidempään.

Kaupungin mukaan ongelmana on, että palkanmaksun asiakaspalvelu on ruuhkautunut ja samasta asiasta tulee useampia yhteydenottoja. Palkanmaksuun tulee tuhansia yhteydenottoja viikossa.

Lue lisää: Helsingin palkkasotku on ajanut kaupungin työntekijöitä velkaantumaan – ”Koko kesämme meni pilalle”

Lue lisää: Palkkasotku ajoi Helsingin asiakaspalvelun kriisiin: Salla Kataja on odottanut kuukausia yhtä lomaketta

Lue lisää: Helsinki antoi palkkasotkua ”selvittäneelle” johtajalle bonusrahan

Kaupunki kertoo vastaavansa tilanteeseen rekrytoimalla lisää ihmisiä palkanlaskennan asiakaspalveluun. Lisäksi palkanlaskentaan rekrytoidaan lisää työvoimaa.

Kaupungin kaupungin käytössä olevaan Sarastia-järjestelmään ollaan tekemässä parannuksia syksyn aikana, kaupunki tiedottaa.

Palkanlaskennasta vastaava johtaja Kirsti Laine-Hendolin myöntää, että palkanlaskussa tapahtuu yhä liikaa virheitä.

“Palkanlaskennan virheiden määrä on nyt tasolla, jota emme voi hyväksyä. Pidemmällä tähtäimellä haluamme päästä tilanteeseen, joka on parempi kuin vanhan järjestelmän kanssa.”

Kaupungin mukaan palkanmaksun virheiden määrä on laskenut elokuun alusta alkaen. Joka viikko virheitä korjataan enemmän kuin uusia syntyy.