Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Parvelan Retulla oli mystinen silmäsairaus – ”Palataan asiaan keväällä”

Lääkitys tepsi superhevosen silmän turvotukseen, mutta se joutuu jättämään loppukauden pääkilpailunsa väliin.

Parvelan Retun talvitauko alkoi kaksi lähtöä suunniteltua aiemmin. Kuva:  Juho Hämäläinen / Suomen Hippos

Tampereen Kriterium-ravien kova kylmäverilähtö Erilo-juoksu ja ensi viikonlopun Turun PM-kisa kokivat kovan kolauksen, kun suosikki Parvelan Retu joutuu jättämään ne väliin.

Valmentaja Petri Laine kertoi, että hevosen vasen silmä oli muurautunut umpeen, kun hän oli perjantaina lähdössä ajamaan sillä treeniä lauantain Erilo-juoksua varten.

– Retun silmä oli ihan ummessa, ja oli pakko pyytää eläinlääkäri katsomaan sitä. Hän antoi hevoselle kortisonia. Tänä aamuna silmä oli pientä turvotusta lukuun ottamatta jo reilassa, Laine sanoi lauantaina.

– Lääkäri kävi tänään vielä varmuuden vuoksi tarkastamassa uudelleen Retun silmän siltä varalta, että siinä olisi ollut haavaumia. Mitään syytä turvotukselle ei kuitenkaan löytynyt.

Laine piti mahdollisena, että jokin ötökkä oli pistänyt oritta.

– Varmuutta siitä ei kuitenkaan ole. Retun silmän ympärillä oli kerran aikaisemmin turvotusta, muttei läheskään näin pahasti. Silloin se meni ohitse ilman lääkitystä.

Koska Parvelan Retulle piti antaa kortisonia, se ei voi lääkevaroaikojen takia osallistua myöskään ensi lauantaina ravattavaan PM-kilpailuun, jonka se voitti viime syksynä. Samalla hevosen loistavasti sujunut koko kilpailukausi päättyi.

– Harmilliseen aikaan tämä haaveri nyt sattui, mutta sille ei voi mitään. Retu olisi joka tapauksessa jäänyt talvitauolle PM:n jälkeen, koska lähtöjä sille ei enää oikein olisi ollut. Palataan asiaan taas keväällä, Laine sanoi.