Finland

Patrik Laineen nilkkavamma kuin muisto vain – laukoi kaksi maalia ja kiitteli suomalaismaalivahtia: ”Pitää tarjota hänelle päivällinen”

Patrik Laine palasi NHL-jäälle nilkkavamman jälkeen ja osui kahdesti. Myös Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo oli isossa roolissa, kun joukkue otti selvän voiton Winnipegistä.

Patrik Laine ja Mikael Granlund onnistuivat maalinteossa yön NHL-kierroksella.

Jääkiekon NHL:ssä Patrik Laine palasi nilkkavamman jälkeen Columbus Blue Jacketsin riveihin ottamaan mittaa entisestä seurastaan Winnipeg Jetsistä. Columbus kukisti vierasottelussa isäntäjoukkueen maalein 4–1.

Seitsemän viime ottelua sivussa ollut Laine aloitti vahvasti tekemällä ensin ottelun avausmaalin, jonka jälkeen hän teki vielä 3–1-maalin ottelun toisen erän alussa.

Laineen kausi on ollut katkonainen, sillä hän loukkaantui myös joukkueen kauden ensimmäisessä ottelussa ja oli tuolloin sivussa kuuden ottelun ajan. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Laine kertoi olevansa tyytyväinen illan suoritukseensa.

– Ottelu meni paremmin kuin odotin. Teimme hyviä vaihtoja joukkueena ja ”Korpi” oli tänään uskomaton, Laine hehkutti Columbuksen maalivahti Joonas Korpisaloa.

Omasta puolustuspelistään Laine löysi parannettavaa.

– Pelissä oli tilanteita jolloin nukuin puolustusalueella, mutta onneksi ”Korpi” pelasti, pitää tarjota hänelle päivällinen, Laine jatkoi.

Korpisalo torjui Columbuksen maalilla 37 kertaa. Suomalaismaalivahdin vahvat otteet pelissä huomiotiin myös Columbuksen joukkueen pukukopissa.

Kevin Lankinen torjui NHL-uransa ennätyssaldon

Nashville Predators voitti New York Islandersin vierasottelussa 4–1.

Yksi ottelun tähdistä oli Nashvillen maalivahti Kevin Lankinen, joka torjui 48 kertaa. Lankinen teki samalla NHL-uransa kovimman yhden ottelun torjuntasaldon.

Kamppailun loppulukemat sinetöi Nashvillen

Mikael Granlund ottelun viimeisellä minuutilla. Suomalaishyökkääjä teki osumansa tyhjään maaliin. Vain noin minuutti ennen Granlundia myös Matt Duchene osui ilman maalivahtia kavennusta hakeneen Islandersin maaliin.

Islanders laukoi kaikkiaan 49 kertaa Nashvillen maalia kohti, kun taas Nashvillelle laukauksia kertyi huomattavasti maltillisemmat 23.

Yön kolmannessa ottelussa New York Rangers hävisi Ottawa Senatorsille kotikaukalossaan jatkoajalla luvuin 3–2.

Senatorsin Brady Tkachuk siivitti ottelun ensin jatkoajalle tasoittamalla 2–2:een päätöserän viimeisellä minuutilla. Tämän jälkeen hän teki vielä ratkaisevan maalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä vain 18 sekuntia.

Suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli jäällä reilun 15 minuutin ajan mutta jäi tehopisteittä. Muita suomalaisia ei ollut pelissä mukana.