Pelicans pyörittää JYPiä – Tapparan maalivahdilta sensaatiomainen suoritus!

SM-liigassa hurjastellaan lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros.

Christian Heljanko oli isossa roolissa Tapparan toisessa maalissa Kuva:  Kari Mankonen

Pelicans ei tuntenut armoa jyväskyläläisvierailijoitaan kohtaan pussinokkien ja JYPin välisen kamppailun avauserässä.

Pelicans iski avauserään kaksi maalia ja johtaa peliä 2–0. Kotijoukkueen maalilla torjunut Patrik Bartosak joutui venymään kiekon tielle ensimmäisellä 20-minuuttisella vain kolmesti. Virkaveli Veini Vehviläinen kohtasi 12 laukausta.

Erityisesti lahtelaisten avausmaali oli komeaa katsottavaa. Iikka Kangasniemi ja Lukas Jasek väläyttelivät jälleen mainiota yhteispeliään, kun Jasek kuljetti kiekon alueelle ja jätti pelivälineen Kangasmielelle, joka ui maalin selustaan ja syötti kiekon vapaan takatolpalla kytänneelle Jasekille.

KalPa sai loistavan alun myös viikonlopun toisessa savolaisten kohtaamisessa.

Kilpirintojen Aapeli Räsänen pisti show’n pystyyn ja iski kuopiolaisten molemmat osumat avauserässä. Ensimmäinen oli komea ohjaus maalin edestä ja toinen komea laukaus yläkulmaan. Molemmat KalPa-maalit syntyivät ylivoimalla.

Kuopiolaiset ja mikkeliläiset iskevät yhteen toisena iltana putkeen. Perjantai-iltana joukkueet mittelivät Kuopiossa, missä KalPa kuritti vieraitaan värikkäiden vaiheiden jälkeen 6–3.

Kärpät ja Tappara tarjoavat Oulussa kaikki ainekset todelliseen klassikkoon. Oululaiset johtavat ottelua kahden erän jälkeen 3–2. Kärppien johtomaali syntyi toisen erän alussa, kun Arttu Hyry taituroi komean osuman.

Ottelun selvästi upeimmasta yksittäisestä suorituksesta vastasi Tapparan maalivahti Christian Heljanko avauserässä.

Heljanko antoi häikäisevän korkean syötön Petteri Puhakalle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon alivoimalla. Puhakan viimeistely ei onnistunut, mutta Philip Granath iski paluukiekon maaliin.

Avauserässä joukkueet pelasivat harvinaisen erikoistilanteen, sillä kumpikin joukkue onnistui Waltteri Merelän rangaistuksen aikana.

IS seuraa liigakierroksen etenemistä tässä artikkelissa.