Finland

Petter Northug on palannut! Hiihti komeaan voittoon ja löi tuoreen Ruotsin mestarin

15-kertainen hiihdon arvokisavoittaja voitti Cortina–Toblach-kisan.

37-vuotias Petter Northug näytti nuorille miehille kaapin paikan. Kuva on vuodelta 2020. Kuva:  CTK / Alamy / MVPhotos

Jo kertaalleen kilpaladuilta eläköitynyt Petter Northug räväytti sunnuntaina Italiassa. Hän voitti 42 kilometrin, vapaan hiihtotavan Cortina–Toblach-yhteislähtökilpailun ajalla 1.42.07.

37-vuotias norjalainen löi itseään lähes kymmenen vuotta nuoremman sveitsiläisen, Jason Rueeschin, loppukirissä sekunnin sadasosilla. Ruotsin Björn Sandström taipui kolmanneksi – hänkin alle sekunnin erolla norjalaistähteen.

Sandström juhli aiemmin tällä viikolla Ruotsin mestaruutta vapaan 15 kilometrillä. Yllätysvoitto toi hänelle paikan Toblachin maailmancupin kympille, josta kotiinviemisiksi lähti 64. sija. Ero voittoon hiihtäneeseen Paal Golbergiin pääsi venähtämään yli kahteen minuuttiin.

Nykyisin hiihtoasiantuntijana toimiva Northug palasi kilpaladuille täksi kaudeksi. Hän on kiertänyt pidempien matkojen Ski Classics- sarjan kisoja, mutta tulokset olivat ennen sunnuntaita jääneet varsin vaisuiksi.

Cortina–Toblach-kisa ei kuitenkaan kuulu tänä vuonna Ski Classics -sarjaan.

Ennen sunnuntain voittoa Northugin kauden paras noteeraus oli 25. sija 55 kilometrin perinteisen yhteislähtökisasta, joka järjestettiin Sveitsissä tammikuun loppupuolella.

Sunnuntain 42 kilometrin kilpailussa ainoana suomalaisena oli mukana hiihtolegenda Jari Isometsän poika Eetu Isometsä, joka jäi Northugille 6.18,0. Sijoitus oli 14:s.

Italian Toblachissa hiihdettiin sunnuntaina myös maailmancupin viestejä, joissa Suomi jäi kauas kärjestä sekä miehissä että naisissa.