Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politiikan puskaradio: Kumpi on kovempi, Sanna Marin vai Kaja Kallas?

Politiikan puskaradio -podcastin uudessa jaksossa nostetaan esiin ehkä vähemmän huomiota saanut Instagram-kaksintaistelu Suomen ja Viron pääministereiden välillä.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) on vetänyt leukoja nahkatakissa, bilettänyt aamuviiteen ja juossut puolimaratoneja.

Viron pääministeri Kaja Kallas on vienyt sometaistelun pari napsua pidemmälle ja julkaissut Instagramissa videon, jossa hän pitelee olallaan 175 000 dollarin hintaista ”ammu ja unohda” -ohjukseksi kutsuttua Javelin-panssarintorjuntaohjusta, jonka tappoprosentti on suhteellisen letaali 93.

Iltalehden politiikan toimittajat Marko-Oskari Lehtonen, Mika Koskinen ja Kreeta Karvala visioivat studiossa, millainen voisi olla Marinin vastaveto kovat piippuun laittaneelle Kallakselle.

– Ehkä me näemme Sanna Marinin poseeraamassa K7-panssarihaupitsin katolla tai puikoissa, Koskinen sanoo tarkoittaen tietenkin K9-haupitsia.

– Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö lensi Horneteilla, niin Top Gun -hengessä nahkatakillaan Sanna Marinin on pakko päästä F-35:n puikkoihin ja ottaa sieltä sitten sellainen kiva selfie, Karvala sanoo.

Lisäksi studiossa puhutaan Nord Stream -selkkauksesta ja siitä, kuka kaasuputket oikein räjäytti ja miksi.

Nord Streamiin ”ympäristökysymyksenä” suhtautuneet entiset pääministerit eivät saa studiokolmikolta kiitosta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saa hänkin osansa valtiojohdon sinisilmäisyydestä.

Tämän viikon jaksossa kuullaan Politiikan puskaradion niin sanotun Turun-kirjeenvaihtajan ja nahkiaisasiantuntijan Elli Harjun raportti eduskunnan suuresta nahkiaisillasta, jossa juotiin tiukkoja – mutta kenen piikkiin?

Nahkiaisten suurena ystävänä tunnettu Koskinen kertoo studiossa, miten Porissa pyydettiin aikoinaan nahkiaisia. Tarina ei sovi herkimmille ja perheen pienimmille!

Viikon vitsissä kenraalimajuri (evp) Pekka Toverin lapsillekin sopiva joulutervehdys.

Politiikan puskaradiossa Iltalehden politiikan toimittajat käyvät läpi viikon kuumimmat puheenaiheet ja juorut. Uusi jakso julkaistaan perjantaisin.