Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ralli | Kalle Rovanperä pysyi tyynenä, vaikka voi varmistaa mestaruuden: ”Pitää vain syödä hyvin ja mennä nukkumaan”

Uuden-Seelannin rallissa toisena on suomalaisen tallikaveri Sebastien Ogier ja kolmantena Viron Ott Tänak.

Kalle Rovanperä on löytänyt huippuvauhdin Uuden-Seelannin ralliteillä. Kuva:  JOHN COWPLAND / AFP

Toyotan rallitallin nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä kyykytti kaikki muut kuljettajat Uuden-Seelannin MM-rallissa lauantaina. Rovanperä starttasi päivään neljänneltä sijalta, mutta nousi erittäin haastavissa olosuhteissa jo aamulla kisan johtoon ja kasvatti eroaan iltapäivän erikoiskokeilla.

Rallin päätöspäivään Rovanperä lähtee 29 sekunnin johtoasemassa ennen tallikaveri Sebastien Ogieria.

”Oli hankala päivä, mutta nautin silti. Näin vaikeat olosuhteet tilaisuutena hyökätä. Mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Itse vain innostuin huonosta säästä”, 22 vuotta lauantaina täyttänyt Rovanperä summasi.

”Myös automme toimii vesisateessa hienosti. Onhan siinä toki aina riskinsä, kun tuollaisessa kelissä hyökkää. Homma oli silti kontrollissa”, eikä tarvinnut mitään hölmöä tehdä.

Rovanperän pahin uhkaaja MM-taistelussa, Hyundain Ott Tänak, on rallissa kolmantena 46,4 sekuntia kärjestä. Jos Toyota onnistuu sunnuntaina säilyttämään kaksoisjohtonsa, on Rovanperä hyvin lähellä maailmanmestaruutta.

Pistetilanteeseen vaikuttavat myös kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella jaettavat pisteet, mutta juuri päätöspätkiltä Rovanperä on tänä vuonna napsinut ison kasan pohja-aikoja.

”En ole vielä erityisen jännittynyt. Yritän keskittyä huomiseen kuin se olisi ihan mikä tahansa normaali rallipäivä. Huomenna ei varmasti ole enää niin rauhallista, jos olemme lähempänä sitä hetkeä”, Rovanperä kertoi viitaten MM-tittelin mahdolliseen varmistumiseen.

”Nyt minun ei kuitenkaan tarvitse stressata mistään. Pitää vain syödä hyvin ja mennä nukkumaan.”

Jari-Matti Latvalalla oli loppua kynnet kesken jo lauantaina, kun Toyotan tallipäällikkö jännitti Rovanperän otteita.

”Kallella on nyt mahdollisuus varmistaa mestaruus. Ei pidä kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mennään pätkä kerrallaan ja pidetään keskittyminen tapissa”, Latvala sanoi.

Sunnuntaina Uudessa-Seelannissa ajetaan enää neljä erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 31 kilometriä.

Lue lisää kirjoittajalta

STT