Ralli | Kalle Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden – eilen 22 vuotta täyttänyt suomalaiskuljettaja on nuorin MM-tittelin voittanut

Rovanperän mestaruus varmistui kun hän voitti Uuden-Seelannin MM-rallin.

Kalle Rovanperä vauhdissa Uudessa-Seelannissa. Kuva:  John Cowpland / Lehtikuva

Kalle Rovanperä on varmistanut rallin maailmanmestaruuden voiton. Toyota-kuljettaja Rovanperä voitti Uuden-Seelannin MM-rallin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Kartturinsa Jonne Halttusen kanssa Rovanperä pisteli Toyotallaan nopeimman ajan myös kisan viimeisellä Power Stage -erikoiskokeella varmistaen tarpeeksi ison piste-eron MM-sarjassa toisena olleeseen Ott Tänakiin. MM-sarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Uuden-Seelannin rallissa toiseksi ajoi Toyotan Sebastian Ogier, joka jäi tallikaveristaan 43,6 sekuntia. Hyundai-kuski Tänak jäi kolmanneksi, 48,5 sekuntia Rovanperästä.

Rovanperä nappasi Uudessa-Seelannissa myös kuudennen MM-rallin voittonsa tällä kaudella.

Kaksi aiempaa MM-rallia Kreikassa ja Belgiassa menivät Rovanperältä penkin alle.

”Tämä on aika iso helpotus näin hyvän kauden jälkeen, ja tässä me viimein olemme! Tässä oli pieni odotus muutaman vaikean rallin jälkeen, mutta suurin kiitos menee tiimillemme”, Rovanperä sanoi MM-sarjalle voittonsa varmistumisen jälkeen.

Rovanperä nakutti pohja-ajan kuudella erikoiskokeella Uudessa-Seelannissa.

Rovanperän mestaruus on suomalaisten ensimmäinen 20 vuoteen. Edellinen suomalaismestari Marcus Grönholm voitti toisen mestaruutensa vuonna 2002.

Rovanperä on seitsemäs suomalainen rallin maailmanmestari.

Hänestä tuli myös nuorin rallin maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Rovanperä täytti eilen lauantaina 22 vuotta. Aiemmin nuorimman mestarin titteli oli Colin McRaella, joka voitti mestaruuden 27-vuotiaana vuonna 1995.

Rovanperän ensimmäinen MM-rallin osakilpailuvoitto tuli vain hieman yli vuosi sitten, kun hän voitti Virossa vuoden 2021 heinäkuussa. Hänestä tuli tuolloin myös nuorin MM-rallin voittoon ajanut kuljettaja.