Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rita Niemi-Manninen muistelee sinkkuaikojaan ja epäonnistuneita suhteitaan – oppi tärkeän läksyn pettämisestä

Niemi-Manninen on onnellinen siitä, että teki parisuhteiden kannalta kohtalokkaat virheet ennen aviomiehensä Akin tapaamista.

Rita ja Aki menivät naimisiin vuonna 2015. Kuva:  JONNA ÖHRNBERG

Televisiosta tuttu hyvinvointialan yrittäjä Rita Niemi-Manninen muistelee aikaa kymmenen vuotta sitten, jolloin hän eli vielä sinkkuna.

– 10 vuotta sitten kipuilin sinkkuudessani ja elämä tais 2012 syksyllä olla kaikkea muuta kuin onnellinen… Olin riutunut vääränlaisessa ihmissuhteessa ja hain kovasti itseäni ja onneani lyhyistä, nopeista suhteista.

– Huh, olin niin poikki kaikkeen säätöön. Hyvän ystävän kanssa naureskeltiin että kaikenlaisia ”räkiksiä” (räkänokkia) sitä maailma tarjookin, Niemi-Manninen muistelee.

Hän oppi ajasta sen, että tärkeintä oli osata olla yksin. Lopulta Niemi-Manninen huomasi, ettei tarvinnut ketään, vaan hänellä oli hyvä olla ja elää yksin.

– Siihen maailmaan sitten astui tää mies, Aki Manninen. Juuri kun olin päättänyt ettei ketään porilaista ainakaan. Elämä yllättää!

Suhde eteni omalla painollaan: vuoden kuluttua hankittiin yhteinen koira, kahden vuoden kuluttua yhteinen yritys ja kuuden vuoden päästä syntyi kauan odotettu tytär.

– Onneks tein ne pahimmat virheet, kuten pettämiset, ennen Akia. Ne on sellaista myrkkyä parisuhteelle ettei oikein tahdo enää luottamus palata. Kokemus puhuu.. Jos joku selviää niin hyvä, ite näen että petetty on niin loukattu, että aina nousee esiin kun tietty tilanne tulee, hän kirjoittaa.

Niemi-Manninen kertoo oppineensa antamaan anteeksi itselleen ja toisille. Reseptiksi hyvään elämään hän antaa neuvon: parempi yksin kuin huonossa seurassa.

– Kaikki ”vähän sinnepäin” -suhteet on ajan haaskausta ja pätee myös ystävyyssuhteisiin, hän uskoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan