Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sähköauton hankintatuki loppuu jo vuodenvaihteessa – Harakka: ”Tuki on tarpeeton, sähköautot menevät muutenkin kaupaksi”

Oulu

Uuden täyssähköauton 2000 euron suuruinen hankintatuki päättyy etuajassa jo vuodenvaihteessa. Sitä maksetaan alle 50 000 euroa maksavan sähköauton ostoon.

”Se olisi muutenkin päättynyt maaliskuun lopussa. Tuki on tarpeeton, sillä sähköautot menevät muutenkin kaupaksi”, sanoi Oulussa maanantaina vieraillut liikenneministeri Timo Harakka (sd).

Hänen mielestä hankintatukea pitää jatkossa maksaa paketti- ja kuorma-autoille, joiden osuus ilmastotavoitteiden saavuttamisessa on merkittävä.

Harakan mukaan paljon ajavalla autoilijalla käyttökustannusten halpeneminen on merkittävämpi syy täyssähköauton ostoon kuin pieni hankintatuki.

”Mielestäni täyssähköautoilta tulisi poistaa autovero kokonaan, ja biokaasuautoilta se tulisi puolittaa. Kaikilla ei ole varaa hankkia sähköautoa, mutta biokaasuautoilijoita tulisi tällä tavalla tukea, koska he haluavat osallistua ilmastotalkoisiin”, Harakka sanoo.

Suomessa on noin 15 000 kaasulla toimivaa henkilöautoa.

Ehdotus ajoneuvoveron alentamisesta tulisi Harakan mukaan ottaa vakavasti.

Autotuojat ja -teollisuus ry muistuttaa, että sähköauton hankintatuelle olisi edelleen suuri tarve. Suomessa hintaero polttomoottorikäyttöisen ja täyssähköauton välillä on noin 20 000 euroa. Lisäksi hankintatuki on esimerkiksi Norjassa paljon suurempi.