SaiPan kuumakalle taklasi itsensä suihkuun – SM-liigan pistepörssin kärkinimi jäi vertavuotavana jään pintaan

Lauantaina tahkotaan kuuden ottelun SM-liigakierros.

Tuomarit ovat ennenkin keskustelleet Kristian Pospisilin kanssa. Kuva:  Kari Mankonen

Lappeenrannassa SaiPan ja Sportin välinen kamppailu sai ikävän käänteen toisessa erässä. Sportin ruotsalaishyökkääjä Axel Holmström loukkaantui laidan vierustalla SaiPan Kristian Pospisilin taklauksesta ja jäi vertavuotavana jäähän makaamaan. Holmström talutettiin pukukoppiin.

Pospisil sai tilanteesta ulosajon ja tukaloitti joukkueensa tilannetta entisestään. Sport johti taklaushetkellä 2–0.

Sportin viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin kotijoukkueen kannalta räväkkä. SaiPan Tino Metsävainio kavensi pelin 1–2:een alivoimalla. Alivoimaosuma jäi 5-minuuttisen ainoaksi osumaksi.

Pelicansin kaatui perjantaina liikaan jäähyilyyn ja annettuihin ylivoimaosumiin, mutta se oli selvästi päättänyt kääntävänsä kelkan ympäri lauantaina.

Pussinokat johtavat kahden erän jälkeen 2–0-lukemin. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Joni Ikonen, joka laukoi kiekon tarkasti pitkän virityksen jälkeen etukulmasta maaliin.

Pelicansin ja HPK:n välinen kamppailu jouduttiin keskeyttämään avauserässä toviksi, kun kaukalon päätyovi vaati korjaustoimenpiteitä. Aluksi tuomaristo tai kenttämestarit näyttivät siltä, etteivät he tienneet, mitä ovelle tulisi tehdä.

Ovi tapetoitiin jämäkästi ilmastointiteipillä. Kun oveen oltiin taiteiltu hashtag-merkki, peli vihellettiin käyntiin.

Nopeasti erikoisen tapauksen jälkeen HPK:n Eetu Liukas otti jäähyn, jota pussinokat eivät jättäneet käyttämättä. Pelicansin Aatu Jämsen oli yllättävän vapaana HPK:n alivoimanelikon keskellä ja taituroi kiekon maaliin. Jämsen tuuletti maalia jalkapallon MM-kisoissa tahkoavan Cristiano Ronaldon patenttituuletuksella.

Turussa maalittoman toisen erän jälkeen kolmanteen erään hypätään tiukassa Lukon 1–0-johdossa.

Lukko karkasi 1–0-johtoon ottelun viidennellä peliminuutilla ylivoimalla Jere Karjalaisen maalilla.

TPS:n ja Lukon välisen ottelun ensimmäisillä minuuteilla nähtiin komea maalintekoyritys, kun raumalaisten Sebastian Repo yritti ilmaveiviä, mutta TPS:n maalilla seissyt Lassi Lehtinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja peitti Revon yrityksen.

JYP sai toisen erän loppuun todellisen pukukoppimaalin, kun SM-liigan pistepörssin kärkeen upealla syötöllään noussut Jerry Turkulainen juoni Severi Lahtisen kanssa Jypin 3–1-johtoon.

Lahtisen maali syntyi vain 20 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Jukurit oli kaventanut pelin 1–2:een vain muutamia minuutteja aikaisemmin ylivoimalla.

Jypin nelosketju hurjasteli perjantaina yhteensä kuusi tehopistettä ja jatkoi vakuuttavaa virettä myös lauantaina. Anton Stråka laukoi pelaajien varusteiden kautta kiekon ohi hölmistyneen Frans Tuohimaan.

Oulussa pohjoisen ja etelän viikonlopun toisesta kohtaamisesta on muodostumassa perjantain kaltainen trilleri.

HIFK tasoitti ottelun 1–1:een toisessa erässä Iiro Pakarisen ylivoimamaalilla. Olympiavoittaja purjehti helpohkosti Kärppien alivoimanelikon ohi ja laukoi kiekon jäitä pitkin Joel Blomqvistin jalkojen välistä maaliin.

Kolmas erä alkaa kutkuttavasta 1–1-tasatilanteesta.

KalPa iski toisessa erässä ensimmäisen tapaan yhden maalin jättäen samalla Ässät nollille.

Kuopiolaisten 2–0-maalista vastasi Max Görtz ylivoimalla. Jaakko Rissanen pyrki toimittamaan kiekon maalin eteen, mutta kiekko pomppi Ässien pelaajista painottomalla puolella odottaneelle Görtzille, joka ohitti Rasmus Korhosen suoraan syötöstä.

Jos Jypin nelosketju on ollut viikonlopun aikana hyvässä vireessä, myös KalPan nelonen osoitti olevansa oivassa vireessä. KalPan Severi Immonen ujutti savolaiset 1–0-johtoon avauserässä.

Immonen ujutti kiekon komeasti ässämaalivahti Niklas Rubinin selän taakse komean ja määrätietoisen nousun päätteeksi.

Lauantain SM-liigakierroksella Jukurit ja HIFK hakevat revanssia perjantailta. Jukurit oli perjantaina täysi vastaantulija JYPin vieraana, HIFK puolestaan kaatui kotiluolassaan Kärpille jatkoajan viimeisillä sekunneilla.