Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Saksa | Entinen liittokansleri Schröder haastoi Saksan parlamentin oikeuteen saadakseen ilmaisen toimistonsa takaisin

Entinen liittokansleri Gerhard Schröder vaatii Berliinin hallinto-oikeutta palauttamaan verorahoilla maksetun toimistonsa työntekijöineen. Liittopäivät peruutti etuuden Schröderiltä toukokuussa.

Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder toimistossaan Berliinissä vuonna 2018. Kuva:  Fabrizio Bensch / Reuters

Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder on valittanut hallinto­tuomio­istuimeen maan parlamentin eli liittopäivien päätöksestä peruuttaa hänelle myönnettyjä etuja. Liittopäivien budjetti­valiokunta päätti toukokuussa, ettei Schröderin toimistoa ja sen henkilö­kuntaa enää rahoiteta verovaroista.

Schröderin asianajajan mukaan parlamentin päätös on mielivaltainen ja laiton, kertoo viikkolehti Die Zeit. Asianajajan mukaan liittopäivien päätös tuo mieleen ”yksinvaltaisen ruhtinas­kunnan” eikä demokraattisen perustus­laillisen valtion päätöksenteon.

Lue lisää: Saksan entinen liitto­kansleri Gerhard Schröder menettää Saksan valtion maksaman 400 000 euron edun Venäjän-suhteiden takia

Saksaa vuosina 1998–2005 johtanut sosiaali­demokraatti Schröder, 78, on joutunut kovan kotimaisen ja kansainvälisen arvostelun kohteeksi läheisten Venäjä-suhteidensa takia. Viime kuussa hän tapasi presidentti Vladimir Putinin Moskovassa ja viestitti Venäjän olevan valmis neuvottelu­ratkaisuun sodassa Ukrainan kanssa.

Liittopäivien budjettivaliokunta ei perustellut entisen liittokanslerin toimiston lopettamisesta Schröderin mielipiteillä Ukrainan sodasta tai ystävyydellä Putiniin. Sen sijaan päätöksen mukaan Schröder ei enää täytä jäljellä olevia virkavelvollisuuksiaan.

Schröderin asianajajan mukaan syy ei ole pätevä, koska virkavelvollisuuksia ei ole määritelty.