SM-liigan pistepörssin kärkinimi telottiin rumasti pois pelistä, Olli Jokisen Jukurit taipui toistamiseen – näin SM-liigassa pelattiin lauantaina

Sportin Axel Holmström (etualalla) telottiin pois pelistä Lappeenrannassa. Arkistokuva. Kuva:  Mika Kanerva

Kärpät–HIFK 2–3 JA

KalPa–Ässät 3–2

SaiPa–Sport 4–2

TPS–Lukko 1–3

Lappeenrannassa kotijoukkue SaiPa teki todella kovan nousun. Sport johti ottelua toisen erän ensimmäisellä puoliskolla vielä 2–0, ja SaiPan Kristian Pospisil hölmöili itsensä ulos ottelusta, mutta lappeenrantalaisjoukkue ei luovuttanut.

SaiPa kavensi viiden minuutin alivoimalla pelin 1–2:een ja takoi päätöserässä peräti kolme maalia ja tyylitteli 4–2-voittoon.

SaiPan voittomaalista vastasi ylivoimalla Ville Meskanen, joka ohjasi kauden 13. maalinsa maalin edestä.

Kamppailu sai ikävän käänteen toisessa erässä, kun Sportin ruotsalaishyökkääjä, SM-liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkuva Axel Holmström loukkaantui laidan vierustalla SaiPan Pospisilin taklauksesta.

Holmström jäi vertavuotavana jäähän makaamaan. Hänet talutettiin pukukoppiin. Holmström ei ole palannut enää kaukaloon.

Pelicans kaatui perjantaina liikaan jäähyilyyn ja annettuihin ylivoimaosumiin, mutta se oli selvästi päättänyt kääntävänsä kelkan ympäri lauantaina. Pelicans palasikin takaisin voittokantaan 3–1-tuloksella.

Pussinokat johtivat ottelua kahden erän jälkeen 2–0-lukemin. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla.

HPK kavensi pelin 1–2:een päätöserässä Markus Nenosen rusikoimalla osumalla, mutta Lars Bryggman lisäsi pelikaanien johdon jälleen kahteen ajassa 57.14.

Hämeenlinnalaisten kiri tyrehtyi lopullisesti erän lopussa tulleeseen Antti Pihlströmin epäonnekkaaseen 2+2-minuutin rangaistukseen.

Pelicansin ja HPK:n välinen kamppailu jouduttiin keskeyttämään avauserässä toviksi, kun kaukalon päätyovi vaati korjaustoimenpiteitä. Aluksi tuomaristo tai kenttämestarit näyttivät siltä, etteivät he tienneet, mitä ovelle tulisi tehdä.

Ovi tapetoitiin jämäkästi ilmastointiteipillä. Kun oveen oltiin taiteiltu hashtag-merkki, peli vihellettiin käyntiin.

Nopeasti erikoisen tapauksen jälkeen HPK:n Eetu Liukas otti jäähyn, jota pussinokat eivät jättäneet käyttämättä. Pelicansin Aatu Jämsen oli yllättävän vapaana HPK:n alivoimanelikon keskellä ja taituroi kiekon maaliin. Jämsen tuuletti maalia jalkapallon MM-kisoissa tahkoavan Cristiano Ronaldon patenttituuletuksella.

Turussa päätöserä alkoi Lukon 1–0-johdossa, mutta ottelun maalimäärä nelinkertaistettiin viimeisellä 20-minuuttisella.

Vierailijat rokottivat kotijoukkuetta päätöserässä kahdella ylivoimamaalilla ja karkasivat jo kolmen maalin karkumatkalle. TPS kavensi pelin 1–3:een muutama kymmentä sekuntia Lukon kolmannesta maalista, mutta turkulaisten kiri jäi tyngäksi.

Lukko oli erityisen tyly erikoistilanteissa. Lukko käytti TPS:n viidestä jäähystä kolme hyväkseen eikä antautunut kertaakaan oltuaan kolme kertaa alivoimaisena.

Julius Mattila ja Jere Karjalainen lihottivat pistepottejaan 1+1-tehoilla.

Avauserän alkuminuuteilla nähtiin komea maalintekoyritys, kun Lukon Sebastian Repo yritti ilmaveiviä, mutta TPS:n maalia vartioinut Lassi Lehtinen oli hyvin sijoittunut ja peitti etukulman.

JYP sai toisen erän loppuun todellisen pukukoppimaalin, kun SM-liigan pistepörssin kärkeen upealla syötöllään noussut Jerry Turkulainen juoni Severi Lahtisen kanssa Jypin 3–1-johtoon. Lahtisen maali syntyi vain 20 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Tuo toisen erän lopun osuma jäikin ottelun viimeiseksi, mikä tarkoitti automaattisesti Jypin 3–1-vierasryöstöä. Jyp vei pisteet viikonlopun kohtaamisista puhtaasti 6–0.

Jukurit oli kaventanut pelin 1–2:een vain muutamia minuutteja aikaisemmin ylivoimalla.

Jypin nelosketju hurjasteli perjantaina yhteensä kuusi tehopistettä ja jatkoi vakuuttavaa virettä myös lauantaina. Anton Stråka laukoi kiekon avauserässä pelaajien varusteiden kautta ohi hölmistyneen Frans Tuohimaan.

Tappio oli Jukureille kolmas peräkkäinen kotoisessa liigassa ja voitto Jypille kolmas putkeen.

Oulussa pohjoisen ja etelän viikonlopun toisesta kohtaamisesta muodostui edellispäivän kaltainen trilleri.

Myös lauantaina voittaja selvisi vasta jatkoajalla. Tälläkin kertaa ottelutapahtuma päättyi vierasjoukkueen juhliin eli HIFK:n 3–2-jatkoaikavoittoon.

Kärpät siirtyi päätöserässä 2–1-johtoon Petter Emanuelssonin toimesta, mutta Ilari Melart tasoitti ottelun ylivoimalla.

Jatkoaikasankariksi kohosi Juha Jääskä, joka laukoi vapaalta paikalta kiekon tarkasti ohi Joel Blomqvistin.

Kärppien David Rundblad kanavoi turhautumisensa ratkaisumaalin jälkeen omaan mailaansa ja kärppämaalin tolppiin.

Etelä ja pohjoinen jakoivat pisteet viikonlopun koitoksista näin ollen 3–3.

Kuopiossa kotiyleisö sai jännittää toden teolla ottelun päätöserässä.

KalPa johti ottelua kolmannen erän alussa 2–0 Severi Immosen ja Max Grötzin osumilla, mutta Ässät teki ottelusta trillerin. Porilaiset tasoittivat ottelun 2–2:een Jesse Joensuun ja Derek Barachin maaleilla.

Barachin 1–2-kavennuksen jälkeisen Ässät-pyörityksen jälkeen KalPan pääkäskijä Tommi Miettinen otti aikalisän rauhoitellakseen joukkojaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Maalintekijä Barach istui jäähyaitiossa, kun Aapeli Räsänen iski voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman.

Kummankin joukkueen riveistä löytyi yksi kappale kahden tehopisteen miehiä. Ässien kultakypärä, puolustaja Ian McCoshen syötti molemmat porilaismaalit, kun taas Jaakko Rissanen toimi maestrona kilpirintojen toisessa ja kolmannessa osumassa.