Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sosiaalinen media | Musk: Apple uhkaa poistaa Twitterin sovellus­kaupastaan

Aiemmin maanantaina Elon Musk kertoi Applen lopettaneen miltei kaiken mainonnan Twitterissä.

Twitter elää nykyisin mainonnasta. Elon Muskin aloittaessa yhtiön johdossa yhtiö on jo menettänyt useita mainostaja-asiakkaita. Kuva:  Rafael Henrique / ZUMA

Teknologiayhtiö Apple on uhannut poistaa Twitterin sovelluskaupastaan, väittää sosiaalisen median yhtiön omistaja ja johtaja Elon Musk twiitissään.

”Apple on myös uhannut pidättää Twitterin App Storesta, eivätkä kerro meille miksi”, Musk kirjoittaa twiitissään.

Applen pyörittämä App Store kuuluu maailman suurimpiin sovelluskauppoihin Googlen Play-kaupan lisäksi. Päätös poistaa sovellus App Storesta olisi mittava isku Twitterille, jonka kohtalosta on muutenkin käyty vilkasta keskustelua Muskin otettua ohjat yhtiössä.

Apple ei ole kommentoinut Muskin väitettä.

Aiemmin maanantaina Musk sanoi, että Apple on lopettanut mainonnan Twitterissä miltei kokonaan. Apple on yksi suurimmista mainostajista, jotka ovat jättäneet alustan, vaikkakaan ei ainoa. Mainonnan keskeyttäneiden yhtiöiden joukkoon kuuluvat lisäksi esimerkiksi General Mills ja Audi.

”Apple on lopettanut mainonnan Twitterissä lähes kokonaan. Vihaavatko he sananvapautta Yhdysvalloissa?” Musk twiittasi.

Musk ryhtyi johtamaan Twitteriä lokakuussa vietyään loppuun 44 miljardin dollarin yritysostoksensa kuukausia jatkuneen epävarmuuden jälkeen. Nyt moni mainostaja on huolissaan Twitterin sisältöpolitiikasta ja moderoinnista.

Twitter saa 90 prosenttia liikevaihdostaan mainoksista.

Vaiherikkaan ostoprosessin aikana Musk paljasti suunnittelevansa muutoksia Twitterin roskaposti- ja valebottien suodatukseen, lievempää sisällön moderointia, palveluiden uudistamista ja kulujen leikkauksia.

Musk on myös julistautunut ”sananvapausabsolutiksi”.

Viikko sitten yksi Muskin lupauksista toteutui: Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin tilin jäädytys kumottiin. Trumpin tili suljettiin tammikuun 2021 Capitol-mellakan seurauksena.