Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomi sulkee itärajan ensi yönä: Venäläisturismi pyritään ”lähtökohtaisesti estämään kokonaan”

Valtioneuvosto on tänään torstaina tehnyt periaatepäätöksen venäläisen turistimatkustuksen voimakkaasta rajoittamisesta, kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) tiedotustilaisuudessa alkuiltapäivästä.

Hänen mukaansa viisumikäytäntöjen kiristyksellä pyritään ”lähtökohtaisesti estämään kokonaan” venäläisten turistimatkustus Suomeen ja siihen liittyvä kauttakulku Eurooppaan.

Pelkällä turismiperusteella ja -viisumilla Suomeen matkustaminen estetään, mutta päätökseen sisältyy poikkeuksia. Esimerkiksi perheenjäseniä tapaamaan tuleminen voidaan yhä sallia. Päätös ei myöskään rajoita kansainvälisen suojelun eli turvapaikan hakemista.

Päätös tulee voimaan perjantaina ja on voimassa toistaiseksi.

Viisumilinjan kiristyksen perusteena on Suomen kansainvälisten suhteiden vaarantuminen, Haavisto kertoi. Rajavartijoita ohjeistetaan ottamaan tämän vaarantumisen huomioon ratkaisuissaan rajalla venäläisiä koskien.

Kyseiseen arvioon ja hallituksen päätökseen on ”vaikuttanut merkittävästi” myös Venäjän liikekannallepano, Haavisto kertoi.

Lisäksi uusia turistiviisumeita ei jatkossa enää myönnetä, ja olemassa olevat turistiviisumit voidaan kumota.

Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) mukaan on tässä vaiheessa vaikea arvioida, miten päätös vaikuttaa liikenteeseen itärajalla. Alustava arvio kuitenkin on, että vaikutus olisi ”merkittävä”.