Tappara vauhditti HPK:n syöksykierrettä, Ässät mukiloi SaiPan – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

SM-liigassa pelattiin keskiviikkona neljän ottelun kierros.

HPK–Tappara 3–5

HIFK–Pelicans 3–2

TPS–JYP 3–2

Ässät–SaiPa 5–1

Jääkiekon SM-liigan kaksi edellistä otteluaan sairastumisten takia siirtämään joutunut Tappara palasi kaukaloon voitokkaasti, kun HPK kaatui vierasjäällä. Voittoihin keskiviikkona kirvesrintojen lisäksi ylsivät HIFK, TPS ja Ässät.

Jere Jokinen vei HPK:n johtoon avauserässä, mutta Niko Ojamäki toi Tapparan tasoihin vielä ennen erätaukoa. Patrik Virta maalasi sitten Tapparan johtoon toisessa erässä, ja päätöserässä tamperelaiset karkasivat jo kolmen maalin etumatkalle Jori Lehterän ja Ojamäen maaleilla. Michael Joly ja Artturi Toivola toivat HPK:n viimeisen peliminuutin aikana vielä maalin päähän, mutta rinnalle kiri ei enää kantanut, ja Kristian Tanus iski 5–3-loppulukemat tyhjään HPK-maaliin.

Tappara on sarjassa viidentenä, ja kahdeksasta viime pelistään vain yhden voiton ottanut HPK on sijalla 12.

HIFK:n nousuvire jatkui 3–2-kotivoitolla Pelicansista. Eetu Koivistoinen teki HIFK:lle kaksi maalia ja Otto Paajanen yhden. Lahtelaismaalit merkittiin Aatu Jämsenille, joka koki ottelussa kauhunhetkiä, ja Joni Ikoselle. Jämsen sai kovan taklauksen päähänsä ja hoiperteili vaihtopenkille, mutta palasi peliin.

Lue lisää: SM-liigassa nähtiin kylmäävää päävamma­sekoilua – ”Kai se on jotenkin todettu”

Yhdeksästä viime pelistään seitsemän voittanut HIFK on yhdeksäntenä, saumansa sarjakärkeen noususta hukannut Pelicans kolmantena.

Ässät palasi kahden tappion jälkeen takaisin voittokantaan nujertamalla SaiPan tylyin 5–1-lukemin.

Derek Barach oli porilaisten ykkösnmi kahdella osumallaan. Yhteen kihaukseen patapaidoista ylsivät Eemil Erholtz, Lenni Hämeenaho ja Niklas Appelgren.

SaiPan ainokaisen viimeisteli Valtteri Ojantakanen. Ässät on taulukossa kahdeksantena, SaiPa pitää hallussaan liigan jumbosijaa.

Turussa TPS päätti JYPin neljän ottelun voittoputken kaatamalla keskisuomalaiset 3–2.

Kumpikin osui heti pelin neljän ensimmäisen minuutin aikana, kun TPS:n Jonne Tammela ja Jypin Topias WIngberg venyttivät maaliverkkoja. Seuraavia maaleja saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti.

Topias Haapanen ja Martin Johansson takoivat reilussa minuutissa turkulaiset 3–1-johtoon, eikä Jyp kyennyt vastaamaan kotijoukkueen pikaosumiin. Jypin kavennusmaalin ja illan viimeiseksi jääneen osuman naulasi Jerry Turkulainen.

TPS:lle voitto oli ensimmäinen varsinaisella peliajalla sitten marraskuun alun, ja joukkue on sarjassa seitsemäntenä. JYP jatkaa kymmenentenä.