Tappara voitti hurjan Tampereen trillerin – legendan poika iski upean soolomaalin, näin pelattiin SM-liigassa perjantaina

Tampereen paikallispeli on perjantain SM-liigakierroksen helmi.

Viljami Nieminen veivasi komean osuman. Kuva:  Jussi Nukari / Lehtikuva

Ilves–Tappara 3–5

Jukurit–HIFK 2–1

Lukko–KalPa 2–1 ja.

Sport–KooKoo 3–6

TPS–SaiPa 4–3 vl.

Jääkiekon SM-liigassa on perjantaina ohjelmassa viisi ottelua. Kierroksen helmi on Tampereen paikallispeli Ilveksen ja Tapparan välillä. Huippumatsi myytiin loppuun jo reilu kuukausi sitten. Yleisömäärä oli hurja 12 700.

Ilves on hallinnut paikallispelejä viime vuosina ja aloitti nytkin terävästi. Ottelua oli pelattu vain minuutti ja sekunti päälle, kun Aku Räty pääsi niittaamaan avausmaalin.

Syöttöpisteet maaliin merkittiin Tappara-taustaisille Henrik Haapalalle ja Petri Kontiolalle. Erityisesti Haapalan namupassi Rädyn lapaan on komeaa katseltavaa.

Ottelu jatkui vauhdikkaana avausmaalin jälkeen ja molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa, mutta tauolle lähdettiin Tampereella tilanteessa 1–0. Tapparan kapteenin Otto Rauhalan polvi vääntyi ikävännäköisestä, kun joukkuekaveri Petteri Puhakka kaatui hänen päälleen.

Toiseen erään Tappara tuli väkevästi ja painostus tuotti tasoituksen ajassa 22.41, kun Veli-Matti Savinainen pääsi runnomaan kiekon maalin edustalta Ilveksen reppuun. Hetkeä myöhemmin Tappara pääsi ylivoimalle, ja kuumassa vireessä oleva Niko Ojamäki latasi kauden yhdeksännen osumansa.

Lue lisää: SM-liigan kallispalkkainen tähti kärsi erikoisesta ongelmasta – kolme viikkoa sitten tapahtui käänne

Kolmannessa erässä Tappara karkasi kahden maalin karkumatkalle upealla osumalla. Legenda Ville Niemisen poika Viljami, 20, veivasi 1v1-tilanteessa upeasti Ilveksen puolustajan solmuun ja ohitti maalivahti Jakub Malekin. Maali oli Niemisen liigauran ensimmäinen.

Ajassa 51.35 Ilves nousi taas maalin päähän. Räty paukautti jo illan toisen osumansa komealla rannelaukauksella etuyläkulmaan. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä vajaan minuutin kuluttua Savinainen ohjasi maalin edustalta Tapparan taas kahden maalin johtoon.

Sitkeä Ilves kampesi itsensä taas peliin mukaan ajassa 56.35, kun se iski ylivoimalla ilman maalivahtia 3–4-kavennuksen. Entiset Tapparan miehet iskivät taas, kun Haapala tarjoili upean syötön neliön läpi ja Kontiola niittasi kiekon ohi Christian Heljangon.

Lopullisen niitin iski kuitenkin tyhjään maaliin Ojamäki, josta tuli ottelun kolmas kahden maalin mies. CHL mukaan lukien Ojamäki on osunut seitsemän kertaa edellisen viiden ottelun aikana.

Turussa TPS aloitti väkevästi sarjajumbo SaiPaa vastaan. Turkulaisilla oli avauserän jälkeen 2–0-johdossa, mutta sisuuntunut SaiPa kampesi toisessa erässä nopeasti tasoihin. Kolmannessa erässä TPS kävi taas johdossa, mutta Aaron Irving toi SaiPan tasoihin viimeisellä minuutilla. TPS voitti lopulta rankkarikisan jälkeen.

Vaasassa hurjassa vierasvireessä oleva KooKoo jyräsi heikon Sportin yli maalein 6–3. Ottelun tilastoissa on sellainen erikoisuus, että viidestä ensimmäisestä maalissa neljässä sekä tekijä että molemmat syöttäjät olivat ruotsalaisia. Myös KooKoon 5–2-osumassa tekijä ja toinen syöttäjistä olivat länsinaapurin miehiä. Ottelun tehomies oli 2+1 nakuttanut KooKoon Axel Ottosson.

Muissa otteluissa Jukurit löi HIFK:n 2–1 ja sarjakärki Lukko kaatoi KalPan samoin lukemin jatkoajan jälkeen.