Finland

Täystyrmäys! Columbus jyrättiin historiallisesti jään rakoon – Patrik Laineen maalit laiha lohtu

Columbus kärsi todella ruman kotitappion. Tage Thompson iski viisi maalia sinitakkien verkkoon, kaksi osumaa olivat laiha lohtu Patrik Laineelle.

Vancouver

Columbus Blue Jackets piestiin rumasti kotikaukalossaan, kun Buffalo Sabres kävi kyläilemässä ja haki murskaavan 9–4-voiton.

Tyrmäysisku tuli jo avauserässä, kun Buffalo iski taululle käsittämättömät 6–0-lukemat. Sabresin ykköstähti Tage Thompson latasi taululle pelkästään avauserässä neljä maalia ja teki vielä myöhemmin viidennen.

Joonas Korpisalo sai tehdä tilaa Columbuksen maalilla ajassa 7.28, kun Rasmus Dahlin vei Buffalon viidennellä laukauksella joukkueensa 3–0-johtoon. Torjuntavastuuseen vaihdettu Elvis Merzlikins sai kaivaa kiekon selkänsä takaa vain 22 sekuntia myöhemmin, kun Thompson iski illan toisen maalinsa.

Thompsonin neljä maalia ottelun ensimmäisessä erässä sivuaa NHL:n ennätystä.

Thompsonin 6–0-maali tuli ajassa 16.40 Sabresin 12:nnella laukauksella.

Columbus päästi ensi kertaa seurahistoriassaan kuusi maalia ottelun avauserässä. Kerta oli myös ensimmäinen, kun sen reppuun ladottiin yhteen erään kuusi osumaa kotiareenassa.

Patrik Laine ja Gustav Nyquist toivat toisessa erässä Columbuksen neljän maalin päähän, minkä jälkeen Buffalo paukutti erän loppuun kolme maalia lisää. Laine oli miinusmerkkisesti esillä 2–8-maalissa, jossa suomalainen menetti omalla alueella kiekon maalintekijä Peyton Krebsille.

Columbus vaihtoi kahdesti maalivahtia, sillä Korpisalo palasi tolppien väliin päätöserään. Hän selvisi neljällä torjunnalla ja piti päätöserässä nollan.

Laine ja Nyquist osuivat molemmat uudelleen ja kaunistelivat loppulukemia, jotka jäivät toki silti rumiksi: 4–9.