Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tulipalot | Tulipalosta kärsinyt Sokoksen Helsingin-tavaratalo pysyy suljettuna lauantain, hotelli ja ravintola avataan aamulla

HOK-Elannon viestinnästä kerrottiin lauantaina, että tavaratalo ja sen yhteydessä oleva kahvila pysyvät suljettuina päivän ajan. S-market avattiin uudelleen varhain aamulla. Myös Sokos Hotel Vaakuna ja sen yhteydessä oleva ravintola avataan taas asiakkaille.

Sokoksen edustalla oli lukuisia hälytysajoneuvoja. Kuva:  Hanna Huhtamäki / HS

Sokoksen tavaratalossa, aivan Helsingin ydinkeskustassa, syttyi perjantai-iltana tulipalo.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan tulipalo syttyi tavaratalon katutasossa. Palomestari Janne Taskinen kertoi HS:lle tapahtumapaikalta iltayhdentoista aikaan, että tulipalo oli sammutettu.

Pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että savua levisi tavaratalossa laajalle ja sprinklerit aiheuttivat vesivahinkoja. Kukaan ei loukkaantunut.

Savua levisi jonkin verran myös Sokos Hotel Vaakunan puolelle, eivätkä asiakkaat voineet yöpyä hotellissa, palomestari Taskinen kertoi.

Pelastuslaitos poistui paikalta hieman keskiyön jälkeen, Taskinen kertoi HS:lle yhden aikaan yöllä.

"Kohteen edustajat jatkavat itsenäisesti jälkivahinkojen torjuntaa eli lähinnä veden kuivaamista ja esimerkiksi palojätteiden siivoamista.”

Rakenteelliset vahingot eivät pelastuslaitoksen mukaan vaikuta tämänhetkisten tietojen perusteella kovin merkittäviltä. Aineellisia vahinkoja esimerkiksi tavaratalon tuotteisiin ja irtaimistoon on varmasti syntynyt esimerkiksi savun ja palamisen vaikutuksesta, Taskinen arvioi.

Taskinen kertoi puoli seitsemän aikaan lauantaiaamuna, että kiinteistön omistaja tiedottaa, milloin market ja tavaratalo avaavat ovensa asiakkailleen.

Palon syttymissyystä tai tarkasta syttymispaikasta ei palomestarin mukaan ole tietoa. Syttymissyytä tutkii poliisi.

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) kertoi puoli kahden aikaan yöllä julkaisemassaan tiedotteessa, että tulipalon alkusyytä tai vahinkojen kattavuutta ei vielä tiedetä. Vahinkoja kartoitetaan.

Sokos Hotel Vaakunan asiakkaille löydettiin tiedotteen mukaan nopeasti korvaavat majoituspaikat Sokotelin muista hotelleista Helsingin keskustassa.

Hok-Elannon viestinnästä kerrottiin lauantaiaamuna, että S-market saatiin avattua asiakkaille noin kello 05.30, vain marketin Postikadun-puoleinen sisäänkäynti on suljettu. Tavaratalo ja sen yhteydessä oleva kahvila ovat suljettuina lauantain ajan.

Sokos Hotel Vaakuna kertoi Facebook-sivuillaan lauantaiaamuna, että myös hotellin ja sen yhteydessä olevan ravintolan tilat ovat auki jälleen normaalisti aamusta lähtien.

”Original Sokos Hotel Vaakuna ja ravintola 10. Kerros säästyivät vahingoilta, savun haju on hävinnyt ja hotellissa on kaikin puolin turvallista”, päivityksessä kerrottiin.

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS

Palohälytyksen ääni kuului Sokoksen tavaratalon luona vielä puoli yhdentoista aikaan, kertoo HS:n toimittaja Hanna Huhtamäki paikan päältä.

Mannerheimintien puolella hälytysajoneuvoja oli lukuisia ja alue oli eristetty nauhoilla.

Ulkona oli Sokos Hotel Vaakunan asiakkaita, jotka kertoivat hälytyksen soineen hotellissa useilla eri kielillä. Kun ovi oli avattu, vastaan oli tullut savun haju, kaksi hotellin asiakasta kertoi Huhtamäelle.

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS

Kuva:  Hanna Huhtamäki HS