Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ukrainalaisten auttamiseksi perustettu Ukraina-talo sulkee ovensa yllättäen Tampereella

Suomen ensimmäinen Ukraina-talo perustettiin Tampereelle toukokuussa.

Ukraina-talon johtaja Marina Govorukha kuvattiin Tampereen Ukraina-talon edessä viime viikolla. Kuva: Helmi Holopainen / Yle

Suomen ensimmäinen Ukraina-talo aloitti toimintansa Tampereen Itsenäisyydenkadulla toukokuussa. Taustalla olevan Tampereen ukrainalaiset Suomessa yhdistyksen mukaan tarkoituksena oli luoda paikka, jossa suomalaiset ja ukrainalaiset voivat tutustua toistensa kulttuureihin.

Ukraina-talon tiimi kertoo Facebookissa, että talo on toiminut vapaaehtoisvoimin ja pystynyt auttamaan tuhansia ihmisiä. Tiimi kertoo toimineensa alusta asti erillään toisesta yhdistyksestä, Tampereen ukrainalaisista (siirryt toiseen palveluun) eli Ukrainians of Tampere, ja eronneensa siitä virallisesti heinäkuun puolivälissä. Talon sulkemisesta tiimi syyttää tätä toista järjestöä.

Toukokuussa avatun talon tarkoituksena on ollut edistää Ukrainan sodasta pakoon lähteneiden kotiutumista ja verkostoitumista. Samalla se on toiminut omanlaisenaan kulttuurikeskuksena.

Avoimin ovin toimiva talo on tarjonnut yhteisöllisyyden lisäksi myös käytännön tukea. Apua on tarjottu esimerkiksi työ- ja opiskelupaikan hakemiseen sekä asuntojen ja majoituksen etsimiseen.

Ukraina-talon kaikki nykyiset ja tulevat projektit on toistaiseksi jäädytetty.

Yle ei ole vielä tavoittanut yhdistysten edustajia.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.