Valioliigan nousijajoukkue selvillä

Valioliigan nousijajoukkue ratkesi.

Nousijajoukkueen riemua. Kuva:  AFP

Luton Town palaa pitkästä aikaa jalkapallon Englannin pääsarjaan.

Se voitti lauantaina ratkaisevassa Valioliigan nousukarsintaottelussa Lontoon Wembleyllä Coventry Cityn rangaistuspotkukilpailun jälkeen 6–5.

Rangaistuspotkukilpailussa onnistuivat ensimmäiset 11 laukojaa. Sen jälkeen Coventrystä epäonnistui Fankaty Dabo, jolloin Lutonin nousujuhlat voivat alkaa.

Varsinainen peliaika päättyi 1–1, eikä jatkoajalla saatu maalia aikaan. Ensimmäisellä puoliajalla Lutonin oli vienyt 1–0-johtoon Jordan Clark. Coventryn Gustavo Hamer tasoitti pelin toisella puoliajalla.

Luton on pelannut Englannin pääsarjassa viimeksi kaudella 1991–1992, silloisessa liigan 1. divisioonassa. Näin se on ensi kauden Valioliigassa debytantti. Pikkuseura Luton vahvistuu taloudellisesti, sillä se pääsee Valioliigassa tuottoisan tv-sopimuksen piiriin.