Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Venäjän ja Valko-Venäjän paluusta kiekkokaukaloihin äänestettiin – legendalta kova lausunto

IIHF äänesti Venäjän ja Valko-Venäjän tuloksesta.

Venäjää ei nähdä IIHF:n alaisissa turnauksissa ainakaan ensi kaudella. Kuvassa Venäjän ykköstykki Aleksandr Ovetshkin. Kuva:  Vit Simanek / CTK / ZUMA Press / MVPhotos

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti Turkissa järjestettävässä kokouksessa suuntaviivoista, joiden puitteissa Venäjä ja Valko-Venäjä voivat palata takaisin IIHF:n alaisiin turnauksiin.

IIHF ilmoitti ensimmäiseksi koskien edellä mainittujen maiden paluuta, että nämä eivät saa toistaiseksi osallistua IIHF:n tapahtumiin ja että tuleva kiekkokausi pelataan ilman Venäjää ja Valko-Venäjää.

Katto-organisaation mukaan Venäjä ja Valko-Venäjä sijoitetaan niille tasoille, joilla ne olivat ennen Ukrainan sodan vuoksi langetettua pannaa. Tämä tarkoittaa, että kun maat palaavat IIHF:n piiriin, ne ottavat maailmanrankingin mukaisesti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla. 98 jäsenmaata äänesti tämän puolesta, 10 vastaan ja 11 ei äänestänyt.

Vaikka IIHF julkaisi reitin, jota pitkin Venäjä ja Valko-Venäjä pääsisivät takaisin kansainvälisille kentille ja miten nämä sijoittuisivat paluunsa jälkeen, se ei tarkoita, että sotajalalla olevat valtiot saavat palata IIHF:n alaisuuteen.

– Selvyyden vuoksi todettakoon, että tämä päätös ei tarkoita Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkueiden paluuta IIHF:n kilpailuihin. Kongressin oli tehtävä tämä päätös, jotta IIHF:n jäsenet ymmärtäisivät ehdot näiden maiden tulevalle liittämiselle takaisin IIHF:ään. IIHF:n neuvosto jatkaa Ukrainan sodan seurantaa, liiton presidentti Luc Tarfif sanoi liiton tiedotteessa.

Venäjällä IIHF:n ilmoitus on otettu vastaan eri tavalla. Itänaapurissa IIHF:n päätöstä pidetään jopa kutsuna ja uskotaan, että IIHF haluaa Venäjän ja Valko-Venäjän takaisin kansainvälisiin kaukaloihin niin pian kuin mahdollista.

Venäjän jääkiekkoliiton tiedotteessa kerrottiin vain, että suuntaviivat maiden paluulle on piirretty, ja että maiden tarkan paluun ajankohta päätetään myöhemmin. Tiedotteessa ei mainittu sanallakaan Tardifin selventävää puheenvuoroa.

Venäläinen maailmanmestari Maksim Sushinsky piti Championatin mukaan IIHF:n äänestystulosta odotettuna.

– Luulen, että he katsoivat NHL:ää ja World Cupia ilman Venäjää ja ajattelivat, ettei tässä ole mitään mielenkiintoa.

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja, maalivahtilegenda Vladislav Tretjak puolestaan kommentoi äänestystulosta Venäjän jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Enemmistö IIHF:n jäsenistä äänesti joukkueemme paluun puolesta. Se ei ole meille yllätys. Tiedämme, kuinka Venäjän jääkiekkojoukkuetta oikeasti käsitellään maailmalla. Odotamme palaavamme kansainvälisille kentille 2024. Teemme kaikkemme, että se olisi mahdollista. Valmentajamme, pelaajamme ja asiantuntijamme ovat valmiita hyppäämään takaisin kehiin kansainväliseen turnaukseen vaikka huomenna.