Venäläistähti Nikita Kutsherov kolautti suomalaisvahtia – Ruotsin NHL-tähti raivostui

Nikita Kutsherov ajoi päin Ukko-Pekka Luukkosta.

Rasmus Dahlin ja Nikita Kutsherov ottivat yhteen. Kuva:  Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports/Reuters

Vancouver

Suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen pelasi kauden kolmannen ottelunsa Buffalo Sabresin maalilla.

Luukkonen torjui 19 kertaa mutta joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa peräti kuudesti. Tampa Bay Lightning otti maalintekokisasta 6–5-jatkoaikavoiton.

Luukkonen tuli kolmannen erän loppuhetkillä Tampan tähtihyökkääjän Nikita Kutsherovin jyräämäksi.

Tilanteessa Kutsheroville vauhtia antanut Rasmus Dahlin kaivoi törmäyksen jälkeen esiin sisäisen härkänsä ja pyrki kurmuuttamaan venäläistä.

Maalinedustan joukkomylläkkää seurasi kaksiminuuttiset Kutsheroville ja Dahlinille. Tyson Jost koukki itsensä vähän myöhemmin jäähyaitioon, ja rangaistuksestaan vapautunut Kutsherov tykitti 5–5-tasoituksen joukkuekaverinsa Brandon Hagelin kautta. Jatkoajalla Steven Stamkos vei Tampan voittoon.

Buffalon pehmeäkätinen jätti Tage Thompson taiteili ottelussa taas yhden upean highlight-teoksen.

Suomalaisveskareista tositoimissa oli myös Detroitin Ville Husso, joka sai penkkikomennuksen päästettyään 13 laukauksesta neljä maalia.

Red Wings pelasi vahvasti Torontoa vastaan mutta taipui maalein 2–4. Toronton Matt Murray otti komeat 42 koppia.

Maanantain kierros näytti jäävän hyvin hiljaiseksi suomalaistehojen osalta. Alkuillan, suomalaisittain -yön otteluissa ainoana pisteille pääsi Dallasin Miro Heiskanen, joka laukoi kiekon oman pään kulmasta tyhjään rysään, kun Stars haki St. Louisista 4–1-voiton.

Illan päätöspelin kolmannessa erässä saatiin lisää sinivalkoista väriä tulostaululle. Floridan Anton Lundell jatkoi maaliputkeaan, kun hän viimeisteli Sam Reinhartin ja Eetu Luostarisen alustaman näyttävän kuvion.

Lundellin maali oli 2–2-tasoitus vierasottelussa Edmontonia vastaan.

Panthers otti kiinnityksen isoon voittoon, kun Brandon Montour iski 3–2-voittomaalin ylivoimalla. Oilers haastoi maalin mutta otti vain itselleen alivoiman: edmontonilaisyleisön inhokki Matthew Tkachuk ei ollut pelannut kiekkoa korkealla mailalla ennen maalin syntyä.

Oilers tuli tasoihin 4,4 sekuntia ennen loppusummeria Evan Bouchardin laukauksella. Maalin syötti yli 2,5 minuuttia putkeen jäällä ollut Connor McDavid.

McDavidin ja Leon Draisaitlin 2–1-hyökkäys tuotti jatkoajan alussa odotetun tuloksen, ja Draisaitl lopetti kamppailun aikaan 60.22.

• NY Rangers–New Jersey 3–5

• Columbus–Vegas 2–3 vl

• Buffalo–Tampa Bay 5–6 ja BUF: Luukkonen 19/25

• Detroit–Toronto 2–4 DET: Husso 9/13

• St. Louis–Dallas 1–4 DAL: Heiskanen 1+0

• Edmonton–Florida 4–3 ja