Aleksi Laakso sai ulosajon törmäyksestään ottelun erotuomarin kanssa.

Matic Török niittasi KooKoon voittomaalin Porissa. Kuva:  LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Porin Ässät joutui taipumaan SM-liigassa kotikaukalossaan, kun vierailija KooKoo oli parempi maalein 3–1.

Isomäen jäähallissa kaksi erää käytiin tasatahtiin ja ennen päätöserää tilanne oli 1–1. Mutta kolmannessa erässä tapahtui ja paljon.

Ajassa 53.56 slovenialaishyökkääjä Matic Török napautti suorahyökkäyksestä KooKoon johtoon ja päätösminuutilla Miska Siikonen ohjasi Stefan Warghin laukauksen maaliin. Maali syntyi ylivoimalla, jonka vieraat saivat Ässien väärän vaihdon vuoksi.

Vain hetki ennen KooKoon kolmatta maalia Ässillä oli sauma tasoittaa lähes kaksi minuuttia kestäneellä kahden miehen ylivoimalla, mutta porilaisten myllytys ei tuottanut tulosta.

Ottelun erikoisin tilanne nähtiin hieman ennen kolmannen erän puoliväliä. Ässien Aleksi Laaksolle tuomittiin todella erikoinen ulosajo.

Laakso törmäsi tahattoman näköisesti ottelun erotuomariin Lassi Heikkiseen, joka kaatui kontaktin seurauksena. Laakso tuomittiin suihkuun tuomariston koskemattomuuden rikkomisesta.

Tilanne näyttää videon perusteella siltä, että tuomari pakittaa epäonnekseen Laakson luistelulinjalle, jolloin kaksikko törmää toisiinsa.

Sosiaalisessa mediassa otettiin tiukasti kantaa illan puhuttaneimpaan tilanteeseen.

– Tuomari on pelitilanteen keskellä, aika naurettavaa, tuumi yksi kiekon seuraaja Twitterissä.

– Aleksi Laakson ulosajo, voi herranjumala, totesi toinen tyhjentävästi.

KooKoo jatkoi vahvojen vierasesityksien sarjaansa ja nousi Liigassa jo neljännelle sijalle. Perjantaina komeasti Tapparan lyönyt Ässät on sijalla 12.