Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vimmainen poliisi vainosi ex-salarakastaan – outo ajoneuvo sai koko naapuruston varpailleen

Oikeus on tuominnut tamperelaisen nuoremman konstaapelin vainoamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

34-vuotiaan konstaapelin uhri oli hänen salasuhteensa, joka ei enää halunnut jatkaa intiimejä tapaamisia eikä muutenkaan halunnut olla yhteydessä. Mustasukkainen poliisi ei kuitenkaan antanut periksi, vaan yritti vimmaisesti eri keinoin painostaa naista jatkamaan suhdetta.

Lopulta konstaapelin puoliso sai salasuhteen selville ja otti yhteyttä miehensä epätoivoiseen naisystävään.

Varattu mies

Uhri oli tavannut konstaapelin helmikuussa 2020. Suhde muuttui pian intiimiksi, mutta jo parin kuukauden kuluttua nainen halusi lopettaa seksuaalisen kanssakäymisen.

Nainen kertoi päätöksestään konstaapelille. Tämä kuitenkin ehdotti, että suhde voisi jatkua kaveripohjalta. Näin aluksi jatkuikin – aina siihen saakka, kunnes toukokuussa naiselle kävi ilmi, että konstaapeli olikin varattu. Hän kertoi ahdistuneensa tiedosta, että miehellä oli oma puoliso.

Naisen mukaan suhde kuitenkin jatkui vaihtelevasti. Hän myönsi, että joskus heidän välillään jopa ”leimahti”.

– Jatkoin yhteydenpitoa, koska sokaistuin asialle. Hän piti manipuloivasti yllä yhteydenpitoa, hän kertoi konstaapelista.

Nainen kertoi välillä turhautuneensa siitä, että hänen olisi pitänyt olla koko ajan ”saatavilla”.

Puoliso sai selville

Elokuun alussa nainen sai konstaapelin puolisolta viestin, josta selvisi, että suhde oli paljastunut.

– Ymmärsin, että minun oli pakko päästä pois tilanteesta.

Nainen laittoi Snap-kartan pois päältä, koska hän ei halunnut, että mies saisi tietää, missä hän liikkui. Naisen mukaan tämä sai konstaapelin pois tolaltaan. Hän ahdisteli naista jatkuvilla soitoillaan ja pyynnöillään eri alustoilla.

Elokuun lopulla nainen asetti konstaapelille estot kaikissa viestisovelluksissa. Tämä ei kuitenkaan hillinnyt miestä. Nainen kertoi, että mies teki Instagramiin valeprofiilin, jonka avulla tämä lähestyi naisen tuttavia yrittäessään selvittää tämän tekemisiä.

Tämän jälkeen nainen lähetti konstaapelille viimeiseksi tarkoitetun viestin lopettaakseen kaiken yhteydenpidon lopullisesti ja kertakaikkisesti.

Tämän jälkeen mikään ei enää pidätellyt vimmaista konstaapelia.

Kielloista huolimatta konstaapeli lähestyi naista lukuisin puheluin ja viestein eri somealustoilla. Kuvituskuva. Elle Laitila

Kiikaroi puskissa

Konstaapeli alkoi tarkkailla naista tämän asunnon lähellä. Naapuritkin olivat kiinnittäneet huomiota samaan autoon, joka oli usean viikon ajan monena päivänä ajellut ja ollut parkissa talon pihalla.

Kuljettaja oli useaan kertaan käynyt rapussa ja naisen oven takana. Ainakin kerran naapuri oli nähnyt saman kuljettajan kiikaroivan pensaikossa naisen asunnon suuntaan.

Konstaapeli oli tässä vaiheessa saanut tietää, että hänen entisellä naisystävällään oli jo uusi miesystävä. Hän ei kuitenkaan tiennyt, missä mies asui, koska tämä oli salannut osoitetietonsa. Poliisin tietojärjestelmien kautta konstaapeli pystyi kuitenkin selvittämään osoitteen väestörekisteristä. Hän myös kaiveli miehen taustoja poliisin omista rekistereistä.

Mies kertoi saaneensa postiluukusta nimettömän kirjeen, jossa uhattiin naisen henkeä ja terveyttä. Hän ei aluksi voinut ymmärtää, mistä kirjoittaja oli voinut saada hänen osoitetietonsa.

”Näin painajaisia”

Nainen oli tilanteesta erittäin ahdistunut ja peloissaan. Hän pelkäsi konstaapelin tunkeutuvan hänen asuntoonsa. Erityisen peloissaan hän oli miesystävälle saapuneen uhkauskirjeen takia.

– Minun täytyi pitää verhoja kiinni ja käyttää takaovea. Näin painajaisia ja olin ahdistunut.

Tilanteesta olivat huolissaan myös naapurit. Hekin soittivat oudosta autosta ja miehestä useita kertoja poliisin vihjepuhelimeen sekä hätäkeskukseen. Vain kerran poliisipartio ehti paikalle, kun konstaapeli oli vielä pihalla parkissa.

Lopulta tilanne kuitenkin johti rikostutkintaan, syytteeseen ja käräjille.

Pirkanmaan käräjäoikeus piti selvänä, että konstaapeli oli syyllistynyt syytteiden mukaisiin rikoksiin. Minna Jalovaara

Vahvat todisteet

Konstaapeli kiisti vainoamisen ja esitti, että yhteydenpito oli ollut molemminpuolista. Hän kuitenkin myönsi tehneensä tietohaut, mutta kiisti käyttäneensä tietoja rikollismielessä.

Ruutukaappaukset, lokitiedot ja viestit sekä todistajien kertomukset vakuuttivat kuitenkin Pirkanmaan käräjäoikeuden. Se katsoi konstaapelin syyllistyneen syytteen mukaisiin tekoihin.

Oikeuden mukaan konstaapeli oli käyttänyt tietoonsa saamiaan seikkoja vainoamisrikoksen toteuttamiseen. Ehdollisen vankeustuomion lisäksi se määräsi vuonna 1986 syntyneen nuoremman konstaapelin maksamaan uhrille 1 800 euron kärsimyskorvaukset.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2020 heinä–marraskuun aikana.

Konstaapelin peruttua valituksensa tuomio sai vahvistuksen torstaina Turun hovioikeudessa.