Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Viron pääministeri vaatii loppua venäläisten turisti­viisumeille – ”Euroopassa vierailu on etu­oikeus, ei ihmis­oikeus”

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) mukaan ratkaisu viisumiasiaan löytyy elokuussa.

Kaja Kallaksen mukaan Suomi, Viro ja Latvia joutuvat kantamaan taakan, jonka Schengen-maiden myöntämistä viisumeista aiheutuu. Kuva:  Kenzo Tribouillard / Lehtikuva

Viron pääministeri Kaja Kallas vaatii loppua turistiviisumien myöntämiselle venäläisille.

– Euroopassa vierailu on etuoikeus, ei ihmisoikeus. Lentomatkustus Venäjältä on lopetettu. Se tarkoittaa, että sillä aikaa, kun Schengen-maat myöntävät viisumeita, Venäjän naapurit kantavat taakan, Kallas kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä.

Naapurimailla Kallas viittaa Viron lisäksi Suomeen ja Latviaan. Venäläisturistit ovat voineet esimerkiksi Suomen kautta matkustaa muualle Eurooppaan.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi Ylelle maanantaina kannattavansa venäläisten matkailun rajoittamista Suomeen ja EU-maihin. Hän toivoi, että päätös tehtäisiin Euroopan unionin tasolla.

Marin ei kuitenkaan sulkenut pois Suomen kansallisen lain muuttamista.

Viime viikolla ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi, että ratkaisu turistiviisumikysymykseen saadaan elokuun aikana.

Lue lisää: Pekka Haavisto: Ratkaisu venäläisten turistiviisumeihin löydetään elokuussa – Suomen päätös ei yksin riitä

Haaviston mukaan ratkaisua on jouduttu odottamaan, sillä kansallisuuteen perustuvia maahantulorajoituksia ei Schengen-järjestelmässä tunneta.

Ulkoministeriö selvittää parhaillaan vaihtoehtoja viisumiasian ratkaisemiseksi. Suomen lainsäädännön puitteissa olisi Haaviston mukaan mahdollista asettaa etusijalle ne viisuminhakijat, jotka esimerkiksi perhesuhteiden tai työn vuoksi viisumia tarvitsevat.