Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vladimir Putinin kanssa veljeilevä urheilupomo hyllytti Ukrainan ja vaatii venäläisiä takaisin kaikkiin kilpailuihin

IBA julkaisi tiedotteen, jossa Umar Kremlev vaatii venäläisurheilijoiden ottamista takaisin kaikkien lajien virallisiin kilpailuihin.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Umar Kremlev veljeilee Vladimir Putinin kanssa. Kuva:  LEHTIKUVA / AFP

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA on ajautunut viime aikoina täyteen kaaokseen. Liitto on kulkenut edelliset viikot kohusta toiseen.

IBAn puheenjohtajana toimii venäläinen Umar Kremlev, jonka tiedetään veljeilevän Vladimir Putinin kanssa. Kremlevin jatko liiton johdossa sinetöityi viime sunnuntaina Armenian Jerevanissa pidetyssä kokouksessa.

Aiemmin tällä viikolla liitto kohautti kieltämällä ukrainalaisilta nyrkkeilijöiltä maatunnusten käytön B-junioreiden EM-kisoissa. IBA ei tuntemattomasta syystä suostu tunnustamaan Ukrainan nyrkkeilyliiton uutta puheenjohtajaa Kirilo Shevtshenkoa.

Lue lisää: EM-kisoissa härski veto: Ukrainalta kiellettiin maatunnukset

Nyt IBA on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo hyllyttäneensä Ukrainan liiton jäsenyyden. Tiedotteen lopussa puheenjohtaja Kremlev vetoaa Kansainväliseen olympiakomiteaan KOK:hon ja eri lajien liittoihin, jotta kaikki ottaisivat venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat taas kilpailutoimintaan mukaan.

– Nyt on aika sallia Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden osallistuminen kaikkiin virallisiin kilpailuihin omissa lajeissaan ja antaa heidän edustaa maataan. Sekä KOK:n että kansainvälisten lajiliittojen täytyy suojella urheilijoitaan, eikä kansallisuuteen perustuvaa syrjintää pitäisi sallia, Kremlev linjaa tiedotteessa.

– On meidän kaikkien velvollisuutemme pitää urheilu ja urheilijat erossa politiikasta. Sekä IBA että minä henkilökohtaisesti olemme valmiita seuraamaan sellaista aloitetta. Pyydän kaikkia tekemään mitä pitää ja jättämään urheilijat ulos politiikasta, hän jatkaa paatostaan.

Vladimir Putin ja Umar Kremlev viihtyvät samassa porukassa. Kuva:  SPUTNIK / Reuters

Kremlev korostaa tiedotteessa, että IBA ei kiellä ukrainalaisia urheilijoita osallistumasta virallisiin kisoihin, vaikka liitto on hyllytetty. Näiden on oteltava ilman maatunnuksia.

– Nyrkkeilijät eivät ottele mitalien takia, vaan edustaakseen maataan. Urheilu on politiikan ulkopuolella: missä urheilu alkaa, sinne politiikka päättyy. IBA:n tehtävä on suojella kaikkia nyrkkeilijöitä, oli heidän kotimaansa poliittinen tilanne mikä tahansa.

KANSAINVÄLISEN nyrkkeilyliiton ympärillä on jo ennestään ollut hähmäisyyttä.

Jo ennen Kremlevin valtakautta IBA on ryvettynyt muun muassa valtataisteluissa, talousongelmissa ja sopupelisyytteissä.

Tokion olympialaisissa Kansainvälinen olympiakomitea ei enää edes antanut IBAn järjestää nyrkkeilyturnausta, vaan KOK perusti sitä varten oman organisaationsa.

Saman kuvion on määrä toistua kahden vuoden päästä Pariisissa, mutta sen jälkeen nyrkkeilyä ei välttämättä enää nähdä olympialaisissa. Koko lajin maine – ja pahimmillaan jopa olympiastatus – ovat vaakalaudalla.

Kremlev ja IBA:n voimakas Venäjä-yhteys kaikkine selkkauksineen tuskin parantavat olympianyrkkeilyn jo valmiiksi hankalaa asemaa.